Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu phableti

Samsung, HTC i Nokia pripremaju VELIKE konkurente novom iPhoneu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung će početkom rujna predstaviti novi model Note phableta, a nakon njega HTC i Nokia predstavit će telefone s ekranima dijagonale 5,9 i 6 inča

Kako se bliži rujan i konferencija na kojoj bi Apple po prvi puta trebao predstaviti dva modela pametnih telefona, sve je više glasina o tome što bi sve Tim Cook trebao predstaviti na konferenciji koja će se najvjerojatnije održati u San Franciscu 10. rujna. No, osim Applea, tijekom sljedećih tjedana i mjeseci nove će mobilne uređaje predstaviti i druge kompanije, a prema informacijama koje su objavili na GSM Areni, mobilni proizvođači u posljednja četiri mjeseca godine najviše će pažnje posvetiti phabletima, odnosno hibridima između pametnih telefona i tableta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova generacija pametnih telefona! Xperia Z1 i Galaxy Note 3: Ovo su nove MOBILNE ZVIJERI! Slika nije dostupna Rujan prepun noviteta Pogledajte gadgete koji će obilježiti jesen!

Kombinacija telefona i tableta: Ovo su najbolji phableti na tržištu!

Kao i protekle dvije godine, kraj kolovoza i početak rujna rezerviran je za Samsung i predstavljanje novog Note modela te će ova kompanija na konferenciji uoči početka IFA tehnološkog sajma predstaviti Galaxy Note 3. Ovaj phablet trebao bi imati još veći ekran u odnosu na prethodnika – dijagonale 5,7 inča rezolucije 1920x1080 piksela, radit će na snažnom 2,3GHz Snapdragon 800 procesoru ili Exynos 5 Octa procesoru, imat će 3GB RAM-a, 13MP kameru i Android 4,3 Jelly Bean. Također, novi Note imat će neke od naprednih tehnologija koje su ranije predstavljene u modelu Galaxy S4 te bi ovo trebao biti jedan od hardverskih najjačih modela na mobilnom tržištu.

Prvi phablet priprema i Nokia – model koji trenutno razvijaju pod kodnim imenom Bandit imat će ekran dijagonale čak 6 inča Full HD rezolucije, radit će na četverojezgrenom Qualcomm Snapdragon procesoru te će ga pokretati Microsoftov mobilni operativni sustav Windows Phone 8.

Samsung i Sony predstavili nove tablete i pametne telefone!

Za razliku od Samsunga čiji novi telefon očekujemo već za dva tjedna, Nokia će svoj phablet predstaviti malo kasnije, ali na tržištu bi se trebao pojaviti do kraja godine. Jedan od najjačih aduta ovog Nokijinog telefona, osim velikog ekrana, trebala bi biti i kamera čija će rezolucija iznositi 20MP.

Svoj phablet priprema i HTC koji nakon modela One i One mini sada priprema i One Max. Dijagonala ekrana ovog telefona trebala bi iznositi 5,9 inča uz Full HD rezoluciju, telefon će raditi na Snapdragon 800 procesoru te će se isporučivati sa 64GB memorije za pohranu podataka, dok će operativni sustav biti posljednja verzija Androida.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene