Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova generacija pametnih telefona!

Xperia Z1 i Galaxy Note 3: Ovo su nove MOBILNE ZVIJERI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove telefone karakteriziraju veliki ekrani, napredan hardver i odlične kamere

Sony je početkom ove godine predstavio svoj najjači model pametnog telefona – Xperia Z kojeg su mnogi proglasili najboljim mobilnim uređajem na tržištu, a na jučerašnjoj konferenciji u Berlinu predstavili su njegovog nasljednika koji dolazi s još jačim hardverom, boljim ekranom i naprednijom kamerom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Top modeli Ovo su najbolji pametni telefoni predstavljeni u 2013. godini! Slika nije dostupna Velike promjene iPhone će imati veliki zakrivljeni ekran?

Ovo su tri najbolja pametna telefona predstavljena u 2013. godini!

Dijagonala ekrana ostala je ista kao i na modelu Xperia Z – pet inča rezolucije 1920x1080 piksela, no Sony je unaprijedio ekran te je prikaz slike na njemu još bolji. Hardverski, nova Xperia je prava mobilna zvijer s 2,2GHz četverojezgrenim procesorom, ima 2GB RAM-a i 16GB memorije koja se dodatno može proširiti microSD memorijskim karticama kapaciteta do 64GB, a treba spomenuti i bateriju kapaciteta 3,000mAH. Baš kao i model Xperia Z i ovaj je telefon otporan na vodu i prašinu te može izdržati uronjen u vodu dubine do 1,5 metra 30 minuta.

U Sonyju su posebnu pažnju posvetili kameri te Xperia Z1 dolazi sa senzorom rezolucije čak 20,7MP, a na Engadgetu kažu da snaga kamere nije samo u broju megapiksela, već i u kvaliteti senzora (korisnici će moći snimati odlične fotografije i u uvjetima slabog osvjetljenja) i softveru.

Ovaj telefon tako dolazi sa Social live opcijom – korisnici će moći snimati videozapise i prenositi ih uživo svojim prijateljima, Time Burst omogućava snimanje čak 61 fotografije u 2 sekunde kako bi se izabrala savršena fotografija, a kako korisnici ne bi imali problema s pohranom fotografija brine se Sonyjev oblak nazvan PlayMemories u koji se može pohraniti neograničen broj fotografija. Sony Xperia Z1 na tržištu bi se trebao pojaviti uskoro, a njegova cijena još nije poznata.

Uskoro će se u prodaji pojaviti još jedna mobilna zvijer – novi model iz Samsungove serije phableta Note 3. Novi Note ima još veći ekran (5,7 inčni Super AMOLED ekran Full HD rezolucije) te će se u prodaji pojaviti u dvije verzije – s četverojezgrenim 2,2 Snapdragon 800 procesorom i 1,9GHz Octa procesorom (ovisno i tržištu), ima 3GB RAM-a i kameru rezolucije 13MP te će korisnicima biti dostupno 32, odnosno 64GB za pohranu podataka.

Kombinacija telefona i tableta: Ovo su najbolji phableti na tržištu!

Iako se čini da je telefon s ekranom od 5,7 inča prevelik, neka posljednja istraživanja pokazuju da je potražnja za ovakvim phabletima (hibridima između pametnih telefona i tableta) sve veća te je zbog phableta na nekim tržištima smanjena prodaja tableta. Ovaj telefon dolazi s naprednim softverom poput Air Commanda koji olakšava njegovo korištenje, My Magazinea (Samsungova verzija Flipboarda) te s Multi-Windows aplikacijom koja omogućava korištenje dvije iste aplikacije na ekranu u isto vrijeme pa će korisnici u isto vrijeme moći chatati s dvije osobe bez konstantnog prebacivanja prozora.

Cijena novog Notea još nije poznata, no kako je riječ o uređaju iz top klase, jasno je da će cijena biti velika. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene