Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažan procesor, veliki ekran

Napokon! Samsung predstavio Galaxy S4!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsungov Galaxy S4 ne predstavlja neku revoluciju na mobilnom tržištu, no donosi snažan hardver i brojne softverske novitete koji su garancija da će i novi Galaxy bit jedan od najpopularnijih telefona na svijetu

Samsung je na jučerašnjoj konferenciji u New Yorku napokon predstavio svoj novi top model Galaxy S4 s kojim će, kada se krajem travnja pojavi na tržištu, krenuti u osvajanje mobilnog tržišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika očekivanja Galaxy S5 stiže već u veljači? Slika nije dostupna Još veći, brži i moćniji! STIŽE NASLJEDNIK jednog od najboljih pametnih telefona

Iako ne donosi nikakve revolucionarne novitete te iako nas Samsung nije s ničim iznenadio (brojne glasine već su ranije otkrile sve mogućnosti novog Galaxyja), ovaj telefon predstavlja evoluciju u odnosu na svog prethodnika Galaxy S3 koji je proglašen najboljim pametnim telefonom u 2012. godini te će vjerojatno zadovoljiti sve ljubitelje Samsunga i njegovih Galaxy telefona.

Ovo je najbolji pametni telefon u 2012. godini!

Galaxy S4 veći je u odnosu na model S3, ali je tanji i lakši te, osim naprednijeg hardvera, donosi i brojne softverske novitete koji će pomoći u svakodnevnom korištenju telefona. Zanimljivo je da će se ovaj telefon isporučivati s dva različita procesora, ovisno o tržištima – četverojezgreni 1,9GHZ i osmojezgreni 1,6GHz procesor, a ima i 2GB RAM-a, podršku za LTE te 16,32, odnosno 64 GB prostora za pohranu podataka koji se dodatno mogu proširiti microSD karticama kapaciteta 64GB.

Dijagonala ekrana iznosi 5 inča (rezolucija 1920x1080 piksela), uz gustoću piksela od 441ppi, a kako bi telefon izdržao napore koje pred njega stavljaju snažan procesor i veliki ekran ugrađena je baterija jačeg kapaciteta (2,600mAh).

Napredne mogućnosti kamere

Samsung je na ovom telefonu puno pažnje posvetio i kvaliteti kamere (rezolucija 13MP, prednja kamere 2MP) i njenim naprednim mogućnostima pa, korištenjem obje kamere, osoba koja fotografira može i sebe 'ubaciti' na fotografiju (ta se osoba pojavljuje u malom okviru slike snimljene stražnjom kamerom), a ova se opcija može koristiti i prilikom snimanja videozapisa i videorazgovora.

Kamera ovog telefona donosi još neke zanimljive opcije pa je tako moguće snimiti zvučni zapis uz fotografije, moguće je s fotografija izbrisati ljude i na taj način ukloniti neželjene prolaznike koji su ušli u kadar, a putem opcije Drama Shot moguće je kombinirati više uzastopnih fotografija unutar jedne slike.

Nekim opcijama ovog telefona može se upravljati i bez dodira – npr. mahanjem dlanom ruke ispred telefona možemo prebacivati fotografije koje gledamo, odnosno listati knjige ili mijenjati internetske stranice, a zahvaljujući opciji Air View dovoljno je postaviti prst iznad ekrana (bez njegova dodirivanja) kako bi aktivirali neke mogućnosti aplikacija – npr. stavljanjem prsta iznad ekrana unutar aplikacije Flipboard proširit će se prozor s opcijama i pokazati naslove tema vijesti unutar te aplikacije.

Samsung prodao sto milijuna pametnih telefona iz Galaxy S serije!

Od ostalih zanimljivih softverskih opcija treba spomenuti i mogućnost prevođenja riječi s devet svjetskih jezika – telefon ispisuje, odnosno izgovara prijevod riječi i rečenica (ovo se čini odličnom opcijom za sve osobe koje često putuju) i glasovno upravljanje telefonom putem S Drive opcije koje je namijenjeno ponajviše korištenju u vožnji.

Također, predstavljena je i opcija Smart pause – telefon prati pogled vlasnika telefona tijekom reprodukcije videozapisa i kada on prestane gledati u ekran, telefon automatski pauzira reprodukciju, a kada ponovno pogleda u ekran, nastavlja s reprodukcijom videozapisa

Iako su brojne glasine spominjale i opciju skrolanja stranica ovisno o pogledu korisnika na ekran, Samsungova opcija SmartScroll ipak nije bazirana na pogledu korisnika, već kako napominju na VentureBeatu, stranice se skrolaju ovisno o načinu na koji korisnik drži i pomiče telefon.

S obzirom da su posljednji top modeli pametnih telefona hardverski jako slični, u Samsungu su puno pažnje posvetili softveru te se nadaju da će kombinacija naprednog hardvera i softverskih noviteta, zajedno s popularnošću njihovog Galaxy branda biti dobitna kombinacija s kojom će ponovno pokoriti tržište pametnih telefona.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene