Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Velika predviđanja

Hoće li ovo biti 'najuspješnije lansiranje proizvoda u povijesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro stižu novi modeli iPhonea, a neki analitičari vjeruju da će ovo biti najuspješnije lansiranje Appleovih proizvoda u povijesti.

Sve je više glasina oko dolaska novih modela iPhonea koje bi Apple trebao predstaviti na konferenciji za manje od mjesec dana, a te glasine utječu i na stanje ove kompanije na burzi pa je cijena dionice Applea ponovno premašila 500 dolara, nakon što je jedno vrijeme pala na oko 390 dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ocjena analitičara: 'Program reformi ide u pravom smjeru ali nije dovoljno ambiciozan' Slika nije dostupna Riječ struke Analitičari o rušenju hrvatskog kreditnog rejtinga

Ove bi godine Apple po prvi puta trebao predstaviti dva modela iPhonea – iPhone 5S koji će donijeti manja hardverska poboljšanja te iPhone 5C, jeftiniji iPhone koji bi Appleove telefone trebao približiti i tržištima u razvoju i ponovno povećati udio smartphonea ove kompanije na tržištu.

>> Još mjesec dana: Evo kada stiže novi iPhone!

Na stranici BGR.com kažu da se dio analitičara pita može li Appleova 'S' (iPhone 5S) strategija, odnosno predstavljanje iPhonea koji će imati samo manja poboljšanja u odnosu na prethodni model upaliti i ovog puta, no mnogi su i dalje uvjereni u veliki prodajni uspjeh Appleovih telefona. 'Ovo će biti najuspješnije lansiranje proizvoda u povijesti Applea', smatra Trip Chowdhry iz Global Equities Researcha koji je uvjeren kako će novi modeli Appleovih telefona biti iznimno uspješni.

Prošle je godine iPhone 5 u prva tri dana prodan u oko pet milijuna komada, a novi modeli Appleovih telefona sljedeći bi mjesec tu brojku trebali nadmašiti. Osim poznate popularnosti iPhonea te činjenice da će mnogi dosadašnji korisnici iPhonea htjeti nadograditi svoj postojeći model s novom verzijom, Chowdhry kaže da će s jeftinijim modelom iPhone 5C Appleovi telefoni napokon postati dostupni i brojnim korisnicima na tržištima u razvoju poput Indije, Malezije i Tajlanda koji će u budućnosti, umjesto jeftinijih Androida, kupovati jeftiniji iPhone.

>> Slučajno 'potvrđen' jeftiniji iPhone?

Također, kao još jedan od razloga veće potražnje za telefonima ove kompanije Chowdhry navodi i nadolazeći film o Steveu Jobsu koji će kod mnogih 'izazvati pozitivne emocije prema Appleu i njegovim proizvodima'. Inače, Trip Chowdhry veliki je kritičar Applea i Tima Cooka za kojeg kaže da je samo operativac koji bi upravljanje kompanijom trebao prepustiti nekom drugom te poput mnogih smatra da u Appleu više nema inovacija jer još nisu predstavili toliko spominjane uređaje poput pametnog sata i iTV-a.

Tim Cook je u nedavnom intervjuu najavio kako Apple priprema 'uzbudljive nove uređaje' za kraj ove i početak sljedeće godine tako da bi, osim novih modela telefona i tableta, za koji mjesec ova kompanija napokon mogla predstaviti i iWatch. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene