Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rujan prepun noviteta

Pogledajte gadgete koji će obilježiti jesen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su mediji najviše pažnje posvetili predstavljanju iPhonea, u rujnu očekujemo Samsungov pametni sat i Galaxy Note 3, Nokia i HTC pripremaju prve phablete, a Sony nasljednika hvaljene Xperije Z

Korisnici koji tijekom sljedećih nekoliko mjeseci razmišljaju o kupovini novog top modela pametnog telefona, phableta ili tableta imat će 'slatke brige' oko odabira uređaja kojeg će kupiti jer će tehnološke kompanije tijekom ovog mjeseca predstaviti brojne mobilne uređaje koji će obilježiti jesen. Neke su kompanije svoje napredne modele već predstavile tijekom srpnja i kolovoza pa je tako Nokia predstavila Lumiju 1020, pametni telefon koji radi na mobilnim Windowsima s kamerom od čak 41MP, Google i Motorola predstavili su toliko očekivani Moto X, dok je LG predstavio 'hardversku zvijer' G2.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iPhone 5S Najprodavaniji telefon na svijetu je... Slika nije dostupna Još veći, brži i moćniji! STIŽE NASLJEDNIK jednog od najboljih pametnih telefona

Pripremite se! Vrijeme je za pametne satove

Već sljedeći tjedan počinje veliki tehnološki sajam IFA u Berlinu na kojem očekujemo brojne novitete – od mobilnih uređaja preko prijenosnih i hibridnih računala do velikih Ultra HD televizora.

U brojnim najavama ovog sajma najveću pažnju medija privlači Samsung koji bi na konferenciji zakazanoj 4. rujna, dva dana prije službenog početka sajma, trebao predstaviti svoj prvi pametni sat Galaxy Gear te novi model najpopularnijeg phableta na svijetu, Galaxy Note 3. O Samsungovom prvom pametnom satu još nema previše informacija te ovaj uređaj najvjerojatnije neće imati zaobljen, već običan ekran, a putem NFC-a ili Bluetootha povezivat će se sa (Samsungovim) telefonima i na njemu će se prikazivati informacije s njih. Osim Samsunga, ovakve satove pripremaju i druge kompanije poput Applea, Googlea i Microsofta, a najviše se očekuje od Appleovog iWatcha kojeg bi ova kompanija najvjerojatnije trebala predstaviti tijekom sljedeće godine.

Samsung priprema i novi model popularnog Notea, telefona čiji je prvi model pokrenuo tržište phableta. Note 3 imat će ekran dijagonale 5,7 inča Full HD rezolucije, radit će na četverojezgrenom Snapdragon 800 ili Exynos Octa procesoru, imat će 3GB RAM-a i kameru rezolucije 13 MP, a navodno bi se u prodaji trebao pojaviti ubrzo nakon predstavljanja.

Kombinacija telefona i tableta: Ovo su najbolji phableti na tržištu!

Puno se na IFA sajmu očekuje od Sonyja koji bi trebao predstaviti nasljednika jednog od najboljih pametnih telefona ove godine, model Xperia Z1 koji bi trebao imati 20MP kameru. Također, ova kompanija priprema i kameru (u obliku objektiva) koja će se sastojati od senzora, leća i microSD utora i koja će se postaviti na telefone i s njima fotografirati. Sony razvija napredan senzor i leće koji bi trebali omogućiti snimanje puno kvalitetnijih fotografija (moći će se koristiti i optički zoom) u odnosu na trenutne kamere kakve se nalaze u telefonima te bi telefoni s ovim dodatkom u potpunosti mogli zamijeniti klasične digitalce.

HTC će u Berlinu predstaviti svoj prvi phablet – model One Max koji je baziran na kvalitetnom hardveru iz hvaljenog modela One, a imat će ekran dijagonale čak 5,9 inča. Prvi phablet planira i Nokia – njihova Lumia 1520 navodno će imati još veći ekran (dijagonale 6 inča), snažan procesor i odličnu kameru. Nokia će ovaj uređaj najvjerojatnije predstaviti na konferenciji krajem rujna na kojoj bi trebala predstaviti i svoj prvi tablet – riječ je o modelu s 10 inčnim ekranom kojeg su brojni novinari i analitičari već iskritizirali jer glasine kažu da će raditi na nepopularnoj Windows RT verziji Microsoftovog operativnog sustava.

Ljubitelji Applea u rujnu najviše očekuju 10. rujan kada bi Tim Cook po prvi puta trebao predstaviti dva modela iPhonea – nasljednika popularne petice koji će imati jači hardver te jeftiniji iPhone 5C za kojeg se očekuje velika potražnja. Mjesec ili dva nakon toga možemo očekivati i nove modele tableta ove kompanije – jači iPad 5 i iPad mini s ekranom retina rezolucije.

Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone!

Konkurente ovim Appleovim uređajima trebao bi ubrzo predstaviti i Google koji već neko vrijeme priprema novi model Nexus pametnog telefona i tableta, LG koji s modelom G Pad napada tržište tableta te Amazon koji bi uskoro trebao predstaviti tri nova modela Kindle Fire tableta.

Osim navedenih uređaja o kojima su na mreži već objavljene brojne glasine i fotografije i brojne druge kompanije pripremaju svoje tablete, telefone, phablete koje bi trebale predstaviti već sljedećeg tjedna na IFA sajmu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene