Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba ubijena

Los Angeles: Upao na aerodrom, izvukao jurišnu pušku i počeo pucati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na aerodromu u Los Angelesu naoružani je muškarac otvorio vatru u Terminalu 3. Jedna je osoba ubijena, ozlijeđeno ih je najmanje sedmero.

Na međunarodnom aerodromu u Los Angelesu (LAX) danas je nastala panika nakon što se u 9:20 sati po lokalnom vremenu začula pucnjava. Lokalna je policija potvrdila da je došlo do 'incidenta' te da je cijeli grad pod taktičkom uzbunom prve razine.

Pročitajte i ovo Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao! Pucnjava u Maksimiru Pucnjava u Zagrebu Žena ubijena u Zagrebu: ''Upomoć, upomoć, tata je upucao mamu!''

Šef aerodromske policije Patrick Gannon opisao je na konferenciji za novinare tijek događaja.

>> James Franco zarobljen u avionu, ne može poletjeti zbog pucnjave na aerodromu!

'Oko 9:20 došla je jedna osoba u Terminal 3, iz torbe je izvukla jurišnu pušku te je počela pucati. Nakon toga, osoba je krenula prema prostoru za sigurnosni pregled putnika gdje je nastavila pucati, a zatim je krenula dalje po aerodromu', kazao je Gannon.

Policija je reagirala brzo te je došlo do razmjene vatre, nakon čega je osumnjičenik priveden. 'Nastao je kaos, u ovome trenutku vjerujemo da je napadač bio sam. Istraga koju smo pokrenuli je opsežna', dodao je Gannon, koji nije htio potvrditi ima li mrtvih u današnjem incidentu.

Govoreći o broju žrtava, šef aerodromske vatrogasne postrojbe Jim Featherstone, potvrdio je da je sedam osoba pretrpjelo ozljede, a njih šestero je zbog toga prebačeno u obližnje bolnice. Ozlijeđen je i napadač.

Glasnogovornik Uprave za sigurnost prometa (TSA), čiji zaposlenici na aerodromima rade na detaljnom pregledu putnika u potrazi za nedozvoljenim predmetima ili oružjem, Reutersu je rekao da je jedan agent TSA izgubio život, a da je još jedan ozlijeđen. Da je jedna osoba mrtva, Reutersu je potvrdio i gradski mrtvozornik.

Zastupnica u američkom Kongresu Loretta Sanchez CNN-u je otkrila identitet napadača. Zove se Paul Ciancia (23) i ima prijavljeno prebivalište u Los Angelesu. Njegovi su motivi zasad nejasni. Kongresnica Sanchez je, inače, članica odbora za domovinsku sigurnost te često komunicira s policijskim i drugim sigurnosnim dužnosnicima.

Terminal 3, na kojem je sve počelo, evakuiran je, a polijetanje aviona na nekoliko je sati bilo u potpunosti obustavljeno. Situacija se u međuvremenu postupno počela normalizirati.

Na snimkama s mjesta događaja vidio se veći broj policijskih i ambulantnih vozila. U jedno od njih unesena je ozlijeđena osoba. Na krovu jednog od aerodromskih objekata viđeni su dugim cijevima naoružani specijalci.

Novinar Bill Reiter na Twitteru je, nekoliko minuta nakon pucnjave, napisao da se trenutno nalazi na LAX-u.

'Bio sam na Virginovom terminalu kada je izbila pucnjava. Mnogi od nas su istrčali na pistu. Ne znam što se trenutno događa, ali sam dobro', napisao je, a u jednoj kasnijoj objavi situaciju je opisao riječima 'strah, suze, molitva, zbrka, zabrinutost'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene