Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testirajte se

SVJETSKA RANG LISTA KVOCIJENTA INTELIGENCIJE Evo na kojem su mjestu Hrvati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na rang listi kvocijenta inteligencije 80 zemalja svijeta, Hrvatska nije na pravom mjestu.

Rang listu najintelighentnijih zemalja svijeta predvode Hong Kong i Singapur. Kod njih je prosječan kvocijent inteligencije 108. Drugo mjesto drži Južna Koreja sa 106, a na trećem je slijedi Japan sa prosječnim kvocijentom inteligencije od 105.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Prosječan kvocijent inteligencije u Hrvatskoj je 90 prema toj rang listi i tim rezultatom smjestili smo se u viši srednji razred, odnosno na 17. mjesto od ukupno 43. (mnoge države na tablici dijele isto mjesto). Hrvatskoj na 17. mjestu društvo prave BiH, Albanija, Čile, Kirgistan i Turska.

Susjedi Srbi su za mjesto lošiji od nas, no Slovenci su znatno bolji i drže 11. poziciju s prosječnim kvocijentom inteligencije 96, dok su Mađari još bolji s prosjekom od 98, a Talijani su na visokom 5. mjestu i u "klubu 100", s prosječnim kvocijentom inteligencije od 102.

Na stranici koja prikazuje rang listu, svo kvocijent inteligencije možete testirati i sami te vidjeti odudarate li od navedenog prosjeka.

Začelje ljestvice uvjerljivo drži Ekvatorijalna Gvineja s prosječnim kvocijentom inteligencije od svega 59.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene