Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čitava regija pod vodom

Poplave i dalje prijete BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave i danas stvaraju brojne probleme u Bosni i Hercegovini a najkritičnije stanje u prijepodnevnim satima bilo je u Semberiji na sjeveroistoku države gdje je evakuirano više od tisuću kuća, izvjestile su službe civilne zaštite BiH.

Prema dostupnim informacijama, Drina je na području Semberije dosegnula razinu od šest metara zbog čega je u mjestu Janja u blizini Bijeljine evakuirano na stotine ljudi a veliki broj kuća je poplavljen. Stanje na području Goražda i Foče tek je nešto bolje jer se tamo bilježi smanjenje razine Drine koja sada doseže četiri metra i za metar je manja u odnosu na četvrtak kada je voda u cjelosti preplavila čak i mjerne postaje.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

>> VIDEO: Most u Mostaru do pola 'pojela' Neretva

'Voda se polagano povlači no stanje u samom Goraždu još nije normalizirano', izjavio je Almir Karabdić iz Uprave Civilne zaštite Federacije BiH dodajući kako nema razloga za posebni optimizam sve dok kiša nastavlja padati. Potvrdio je kako je i Neretva u Mostaru na nešto nižoj razini nego što je to bilo u prethodna 24 sata pa je sada tamo razina vode manja za nekih 120 centimetara. Pada vodostaja ipak još uvijek nema na području Čapljine gdje je stanje bilo najkritičnije.

Vodostaj blago raste i na području Popovog polja a podzemne vode stvorile su velike poteškoće i u drugim dijelovima istočne Hercegovine, posebice na području Trebinja. Poplave su zabilježene i na području Sarajeva u naseljima uz slivove rijeka Bosne i Željeznice no tamo se protekle noći voda počela povlačiti. Na pomoći civilnom stanovništvu i dalje su angažirani i pripadnici oružanih snaga BiH. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene