Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje sve gore

VIDEO: Most u Mostaru do pola 'pojela' Neretva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave prijete brojnim naseljima i prometnicama, a na nekim dijelovima zemlje je provedena evakuacija ugroženog stanovništva.

Prema dostupnim informacijama najkritičnije je stanje uz sliv rijeke Drine, na području Semberije u sjevernoj Bosni, u istočnoj Hercegovini te u donjem toku Neretve. Zbog naglog rasta vodostaja Neretve na području Čapljine u noći između srijede i četvrtka je poplavljeno više od 150 kuća, a prema izvješću bosanskohercegovačkog auto-moto kluba BIH AMK od pet sati zatvoren je i granični prijelaz Doljani kod Metkovića gdje se također izlila voda.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

U Mostaru je tijekom noći situacija bila alarmantna, a nekoliko je objekata poplavljeno. 'Jučer je evakuirano 6 obitelji. Na terenu se nalaze pripadnici civilne zaštite, hitne pomoći, crvenog križa, vatrogasci. Postavljene su vreće. Vodostaj Neretve je od jučer na razini 1710 metara kubnih protoka. Veći rast vodostaja mogao bi se dogoditi u popodnevnim satima', rekla je Slavica Ančić iz Službe za civilnu zaštitu grada Mostara.

>> Poplava u Kosinju: Jezero puno, voda se ispušta niz brane

>> Raste vodostaj Save u Srbiji i rijeka u njezinu slivu

Na području općine Čapljina evakuirano je 180 obitelji, a vijesti o poplavama pristižu i iz Ravnog gdje je zatvorena regionalna cesta prema Hutovu. Krizni stožer Uprave civilne zaštite Federacije BiH izvijestio je u četvrtak kako su dijelovi Goražda bez struje i telefona te kako se vodostaj Drine više i ne može pratiti jer je voda prelila ploču za očitavanje njezine razine. Evakuirano je 150 ljudi, a Drina je poplavila središte grada, te je zbog teškog stanja angažirana vojska kako bi pomogla civilnom stanovništvu.

Mediji su prenijeli kako je Drina u Višegradu gotovo preplavila čuveni most Mehmed Paše Sokolovića, a iz gradske hidroelektrane je najavljeno kako će zbog velikog priljeva vode i pritiska na branu, morati početi ispuštanje vode iz akumulacijskog jezera, što bi moglo dodatno ugroziti naselja nizvodno od Višegrada. (Hina/A.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene