Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogreška policije

Policija mogla i prije spasiti djevojku otetu prije 18 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka policija priznala je grubu pogrešku. Da su reagirali na vrijeme, mogli su još prije tri godine spasiti djevojku koja je bila zatočena 18 godina i u prisilnom odnosu rodila dvoje djece.

Oteta djevojka Jaycee Lee Dugard mogla je biti spašena još 2006. godine. Naime, 30. studenoga 2006. policija je posjetila dom Phillip i Nensi Garrido, nakon što je jedan susjed prijavio njihovo sumnjivo ponašanje. Ali, policajci su samo razgovarali s Garridom. Nisu ušli u njegovu kuću i obavili pretragu. 'Ne mogu promijeniti tijek događaja. Ali užasno se grizemo zbog ovog. Prvi sam za samokritiku. Ispričavam se žrtvama i prihvaćam odgovornost za naš propust da ranije spasimo Jaycee', rekao je Warren P. Rupf, šerif okruga Contra Costa.

Pročitajte i ovo Ilustracija ubacili joj "prozirnu kapljicu"? Kruži uznemirujuća snimka o brutalnom silovanju djevojke: "Nađena je u garaži sva krvava, bez gaćica, raščupana..." Ilustracija Serijski nasilnik Istukao djevojku pa na suđenju imao bizarnu molbu: "Ne želim u zatvor, moram se brinuti o njima"

>> Oteo i silovao djevojku punih 18 godina

Posljedice otmice Jaycee, a pogotovo njezina djeca, osjećat će još jako dugo. 'Dijete neće naučiti osnove ponašanja među ljudima i ono još važnije, oni neće znati komunicirati s ostalim mladim ljudima', rekao je Roy Lubit, dječiji psiholog. Psihopata Garridoa, koji je uništio toliko života, najbolje je opisao njegov vlastiti otac. 'On je lud! Potpuno je poludio', rekao je otac. Phillip i Nensi Garrido pritvoreni su bez mogućnosti jamčevine. No, čini se da tu nije kraj ovoj stravičnoj priči. Naime, Phillipa Garridoa dovodi se u vezu s ubojstvima nekoliko prostitutki 90-ih godina što policija sada istražuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene