Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo javno ročište

Norveški monstrum: Ja sam vođa otpora; Sudac: Držite se bitnog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anders Behring Breivik, Norvežanin koji je priznao ubojstva 77 osoba u bombaškom napadu u Oslu i pokolju na otoku Utoyi, danas je po prvi put izlašao na javno sudsko ročište.

Breivik se pred sudom, javnosti i desecima novinara i fotoreportera pojavio u crnom odijelu. On se nalazi u pritvoru od 22. srpnja zbog navedenih zlodjela. Prethodna sudska ročišta, bila su zatvorena za javnost, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 2008. se upisao u masonsku ložu Breivik priznao da je pucao po kampu mladih! Slika nije dostupna Jutro nakon pokolja Oslo kao grad duhova: 'Mislio sam da je Norveška sigurna, no nigdje više nisi siguran'

Počeo se pred sucem opisivati kao zapovjednik norveškog pokreta otpora, no sudac ga je brzo prekinuo i jednostavno mu rekao: 'Držite se bitnog'.

Norveški vrhovni sud odlučio je prošlog petka kako se današnje ročište može otvoriti za javnost, čime je poništena odluka nižeg suda da Breivik može svjedočiti i iz zatvorske ćelije putem video linka.

Breivikov odvjetnik Geir Lippestad zadovoljan je odlukom vrhovnog suda i dodao je kako je to ono što je njegov klijent i tražio od početka suđenja. Među onima koji su došli pratiti suđenje, prenose norveški mediji, su i preživjeli u pokolju na Utoyi te obitelji poginulih žrtava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene