Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Militantni antiislamisti diljem europe

Breivik: ima nas još!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anders Behring Breivik, koji je priznao napad bombom i pucnjavu u kojima je ubio 77 ljudi u srpnju u Norveškoj, rekao je da u Europi postoji 80-ak ćelija militantnih antiislamista poput njega.

Norveška policija prije je rekla da Breivik tvrdi da su u Norveškoj, osim njega, još dvije ili tri ćelije, a drugdje u Europi još 'nekoliko' koje dijele njegovu viziju o potrebi zaustavljanja onoga što smatraju islamskom invazijom u Europi.

'Nekih tri su u Norveškoj i 80-ak diljem Europe', prenio je policijski tužitelj Christian Hatlo podatke koje je iznio Breivik, dodavši kako 'nisu otkrili niti jednu od njih'.

Po njegovim riječima, Breivik je te podatke iznio ubrzo nakon uhićenja u srpnju, ali policija ih namjerno nije objavljivala kako bi spriječila paniku diljem kontinenta.

Pročitajte i ovo Donald Tusk Izbori Poljski nacionalisti pobijedili na lokalnim izborima, ali Tuskova stranka pobijedila u većini regija Slika nije dostupna Teroristički napad u Norveškoj 10 godina nakon masakra traži uvjetno puštanje na slobodu: Ubio 77 ljudi, većinu tinejdžera usmrtio hicima u glavu

Nakon masakra u Norveškoj započele su opširne policijske operacije. Norveška je od Poljske zatražila da provede istragu na svome terenu. Pretraženo je oko stotinu domova, i još više automobili i garaža. Uhićeno je 19 osoba osumnjičenij za proizvodnju I posjedovanje eksploziva.(D.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene