Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namjera bila ubiti strance

Domodedovo napao 20-godišnjak, htio ubiti strance

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinitelj samoubilačkog napada u moskovskoj zračnoj luci Domodjedovu dvadesetogodišnji je mladić podrijetlom sa sjevernog Kavkaza, a namjera mu je bila 'prvenstveno' ubiti strane državljane, izvijestilo je u subotu rusko istražno povjerenstvo.

'Ustanovili smo identitet terorista. Riječ je o napadaču samoubojici koji se raznio eksplozivom', izjavio je glasnogovornik povjerenstva Vladimir Markin, dodavši kako je riječ o 'dvadesetogodišnjem mladiću, podrijetlom iz jedne od republika sjevernog Kavkaza'.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Ispričali se "Za vas je on čudovište, za mene je bio vrlo bolestan dječak": Roditelji napadača koji je ubio šestero ljudi otkrili zašto je birao žene za žrtve Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

>> Domodedovo: Trag vodi prema Rusu koji je prešao na islam

Istražitelji ne žele otkriti ime napadača samoubojice dok ne okončaju cijelu istragu. U njegovom je napadu smrtno stradalo 35 osoba, među kojima su i državljani drugih zemalja. 'Nije slučajnost što se teroristički čin dogodio u dijelu za dolaske putnika s međunarodnih letova. Istražitelji su zaključili da je cilj terorističkog napada bio prije svega ubiti što više stranih državljana', rekao je glasnogovornik.

Među ubijenima su, osim 27 ruskih državljana, dva stanovnika Tadžikistana, jedan Uzbek, dvoje Austrijanaca, po jedan njemački, ukrajinski i britanski državljanin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene