Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba oštro napada

Dodik želi novi helikopter od skoro pet milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Srpske zatražila je suglasnost entitetskog parlamenta za kreditno zaduženje od blizu pet milijuna eura kako bi kupila novi helikopter.

Oporba je u srijedu taj prijedlog oštro napala konstatacijom kako se radi o kontinuitetu rasipništva i bahatog ponašanja vlasti pod kontrolom Milorada Dodika.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i Vladimir Putin Planira "ekonomsku uniju" Dodika baš briga za američke sankcije: "Imam druge prijatelje, Vučića, Putina i Orbana..." Hitna helikopterska medicinska služba operativno spremni Novi sustav prošao test: Na Uskrs helikopterom prevezeni prvi pacijenti u bolnicu

"Taj će helikopter služiti za šetnje dužnosnika po RS", kazao je na sjednici entitetskog parlamenta Dragan Čavić, bivši predsjednik RS i zastupnik oporbenog Narodnog demokratskog pokreta (NDP). Entitetska je vlada planirala kupiti helikopter s obrazloženjem kako će on služiti za različite namjene, uključujući evakuaciju bolesnika i prijevoz vatrogasaca, no Čavić tvrdi kako je iz dosadašnjeg iskustva jasno da bi se takva letjelica koristila prije svega za potrebe Dodika i njegove vlasti.

"Svake godine Dodik na Manjaču, kod Banje Luke, na 'Kočićev zbor' dolazi helikopterom, a sada se građani RS-a trebaju zadužiti najmanje 9,4 milijuna konvertibilnih maraka za taj helikopter", izjavio je Čavić novinarima dodajući kako je riječ postupku potpuno neprimjerenom općem siromaštvu koje vlada u društvu. Podsjetio je i na činjenicu kako je Dodik proteklih godina nemilice koristio helikopter i za slanje svojih stranačkh suradnika na predizborne skupove.

Šef kluba zastupnika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovan Višković je odlučno branio vladin zahtjev ističući kako je potrebno zamijeniti sadašnji vladin helikopter, koji je star već 30 godina, dok se ministar rada u vladi RS Milenko Savanović pozivao na to da će nova letjelica biti važna za spašavanje ljudskih života. "Život je najveća vrijednost. Suglasan sam da je teška ekonomska situacija, da je zaduženje neprijatno i opterećujuće, ali ako RS ne može nabaviti helikopter u očima okruženja manje vrijedimo", ustvrdio je ministar pravdajući zahtjev za odobrenjem kredita. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene