Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve njihove plaće idu njemu

Šalje robove u inzemstvo da financiraju njegov raskalašen životni stil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi izvještaj aktivista za ljudska prava koji prate situaciju u Sjevernoj Koreji tvrdi da deseci tisuća građana te zemlje biva prisiljeno raditi u groznim uvjetima u toj zemlji ili inozemstvu, dok se njihove plaće slijevaju u režim Kim Jong Un-a.

Prisilni rad je oblik političke represije u Sjevernoj Koreji, a politički protivnici se obično šalju u radne logore ili ih se šalje u zemlje poput Rusije, Kine i zemlje Bliskog istoka, gdje predstavljaju ropsku radnu snagu sponzoriranu od strane same Sjeverne Koreje.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Ahn Myeong-chul, šef NK Watcha čije je sjedište u Seulu u Južnoj Koreji i koji se bavi ljudskim pravima, vjeruje da se novac Sjevernokorejaca zarađen u radnim logorima i u inozmestvu koristi za kupovinu luksuznihstvari sljedbenicima Kim Jong Un-a te da se njime financira nedavni građevinski book u Pjongjangu, prenosi Independent.

Opet mu se svi smiju!

Radnike se tjera da trpe težak fizički rad za malo ili ništa novca, jer se njihove plaće zapljenjuju kako bi se prikupilo dovoljno sredstava za kupnju stranih valuta i financiranje osobnih projekata sjevernokorejske vlade.

Prisilan rad ima dugu povijest u Sjevernoj Koreji, gdje je uveden još 80-ih godina 20. stoljeća, ali se vjeruje da se situacija znatno pogoršala pod režimom Kim Jong Un-a.

Primjerice, radnici u industrijama poput drvne, građevinske ili poljoprivredne, imaju samo dva dana slobodno godišnje te su suočeni s kaznama ako ne zadovolje zadane kvote.

Izvještaj američkog State Departmenta o trgovini ljudima u Sjevernoj Koreji, otkriva kako se tisuće građana te zemlje šalju u inozemstvo, gdje njihovo kretanje kontroliraju "podsjetnici". Prijetnje odmazdama protiv obitelji tih radnika osiguravaju njihovu poslušnost, unatoč tome što dobivaju tek djelić novca koji se preusmjerava sjevernokorejskoj vladi, a zarađen je njihovim radom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene