Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U situaciji kao i reforma pravosuđa

Joca Amsterdam nema novaca za odvjetnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, koji je optužen za poticanje na ubojstvo, rekao je na suđenju da mu je branitelj otkazao punomoć jer nije dobio honorar i tražio odvjetnika po službenoj dužnosti.

Jocić je optužio srpske odvjetnike da su preskupi i da 'deru' klijente, piše Press. Poslije žestoke polemike sa Jocićem, sutkinja Maja Ilić je zakazala novo suđenje za 27. travanj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra svjedočenje krunskog svjedoka U Beogradu nastavljeno suđenje za ubojstvo Pukanića Slika nije dostupna Na suđenju u Beogradu Joca Amsterdam Pukanićevo ubojstvo povezao s Hypo bankom

Sutkinja Ilić je konstatirala da na glavnom pretresu nema Jocićević odvjetnika. 'Odvjetnik Vladimir Petrović otkazao je suradnju s Jocićem zbog nepodmirenih honorara, a branitelj Zdenko Tomanović nije došao zbog ranije preuzetih obaveza. Odvjetnici iz Tomanovićeve kancelarije Vesna Lončar i Isidora Dacović su obavjestile sud da ne mogu prisustvovati iz zdravstvenih razloga', rekla je sutkinja Ilić i dodala da je to zloupotreba prava i da se radi o klasičnoj opstrukciji postupka.

Zbog toga je sutkinja Jociću dodijelila branitelja po službenoj dužnosti što je on prihvatio ali je dodao: 'Volio bih da me brani Zdenko Tomanović. Ostao sam bez odvjetnika i u problemu sam. Tomanović se hoće vratiti u postupak. Dame koje rade u njegovoj kancelariji su trudne ili su na porodiljskom bolovanju'.

Međutim, sutkinja mu je ponovila da će dobiti odvjetnika po službenoj dužnosti kojeg određuje predsjednik Višeg suda i to sa spiska branitelja.

'Shvatite da sam i ja htio advokata po službenoj dužnosti, ali da to bude Tomanović. Tko će me braniti, Žika Šnicla? Pa vidite da je ovo ozbiljan predmet, gospođo sutkinja! Samo bih vas zamolio da advokat po službenoj dužnosti bude Tomanović ili Petrović', rekao je Jocić, koji se potom požalio na cijene odvjetničkih usluga u Srbiji.

'Odvjetnik od čovjeka tražio bubreg da ga isplati'

'Vi ne znate šta se događa! Došao je odvjetnik i tražio od čovjeka da proda bubreg da bi ga isplatio. Advokati traže 26.000 dinara na sat, a posjetu u zatvoru naplaćuju 150.000 dinara! Ovdje su odvjetnici elita. Budući ministri ili tajnici Ministarstva pravosuđa', izjavio je Jocić.

Amsterdam je dodao da je za situaciju u kojoj se nalazi kriva i reforma pravosuđa. 'Od kada je ona počela, više nemam obranu. Sve do reforme imao sam obranu koju sam platio Zdenku Tomanoviću, a kada je to čuo Vladimir Petrović, on sad hoće da sve to platim i njemu', naveo je Jocić i rekao da je ozbiljno bolestan i da ne može da se liječi.

'Centralni zatvor je prebukiran! Po dva pritvorenika leže u krevetu! Odvjetnici ne mogu da stignu na red za posjetu, jer su gužve nenormalne, pošto ima više od 200 posjeta dnevno', požalio se Joca Amsterdam.Sutkinja mu je na to uzvratila da 'filozofiranje neće mnogo pomoći' i vratila Jocića na optuženičku klupu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene