Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi sastanak s 28 ministara

Europska unija pozdravlja dolazak Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon referenduma ministrica vanjskih poslova Vesna pusić otišla je u Bruxelles. Po prvi puta za stolom sastanka Vijeća za vanjske poslove EU sjedi 28 ministara.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić je 28. ministar na sastanku Vijeća za vanjske poslove Europske unije, danas u Bruxellesu. 'Bit će ovo važan sastanak jer ćemo zaželjeti dobrodošlicu ministrici vanjskih poslova Hrvatske Vesni Pusić. Ovo je prvi ministarski sastanak na kojem će Hrvatska sudjelovati nakon uspješnog referenduma', rekao je ministar vanjskih poslova Švedske Carl Bildt.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Sastanak Europskog vijeća Ivana Petrović iz Bruxellesa: "BiH je dobila zeleno svjetlo za otvaranje pristupnih pregovora" Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe

Čestitke Hrvatskoj stižu od svih državnika i utjecajnih političara. 'Želim čestitati Hrvatskoj na rezultatima referenduma. To je dobra vijest za Hrvatsku i za Europu. Pokazuje što se može postići na jugoistoku Europe s političkom hrabrošću i odlučnošću', rekao je William Hague, ministar vanjskih poslova Velike Britanije.

'Jako sam zadovoljna rezultatom. Bit će veliki užitak imati hrvatsku ministricu za našim stolom, na njenom prvom sastanku Vijeća ministara. Sada sa statusom promatrača, ali nadam se da će Hrvatska sve više sudjelovati kako budemo išli dalje', rekla je visoka predstavnica EU za vanjske poslove Catherine Ashton.

'Hrvatska pripada Europi. Europa će s Hrvatskom postati bogatija, raznolikija i jača. Ovo je dobar primjer ostalim zemljama, osobito na Zapadnom Balkanu, da ispunjavanjem reformi i određenih standarda, od zakonodavstva do financijske regulacije, i oni mogu postati članica', dodao je ministar vanjskih poslova Njemačke Guido Westerwelle.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene