Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječak dva sata letio u krilu Boeinga, prijeti mu amputacija obje ruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski liječnici pokušavaju učiniti sve kako bi spasili ruke 15-godišnjeg Andreja Šerbakova koji je prošli petak čudom preživio 1.300 kilometara dug let u krilu Boeinga 737.

Kirurzi Dječje bolnice u ruskom gradu Permu, od kuda je i 15-godišnji Andrej, najvjerojatnije će mu morati amputirati obje ruke zbog uznapredovale gangrene do koje je došlo zbog teških ozeblina. Zrakoplov je, naime, dva sata letio na visini od 10.000 metara na vrlo niskim temperaturama dok je Andrej  bio u njegovu krilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prilikom rada na dvorištu Čovjeku u Slavoniji stroj za lješnjake zahvatio ruku: Hitno prevezen u bolnicu, amputiran mu je prst Mathias Uribe Strašan slučaj Mislili su da 14-godišnjak ima gripu, a onda su mu amputirali ruke i noge: Počeli su mu otkazivati organi

Kada je došao k sebi dječak je policiji ispričao o svom 'putovanju'. Priča počinje odlukom da pobjegne od oca koji je previše pio. Uoči kobnog leta večerao je s bakom kojoj je rekao da će prespavati kod prijatelja koji idući dan slavi rođendan. No, umjesto toga, uskočio je u taksi i otišao u zračnu luku. 

"Imao sam kod sebe nešto novca. Samo sam malo želio razgledati zrakoplove. Lutao sam zračnom lukom i vidio rupu u ogradi. Ušuljao sam se i prišao velikom zrakoplovu. Bio je mrak i nitko me nije vidio, a ja više nisam znao kuda bih krenuo. Onda sam odlučio popeti se u krilo. Kada sam ušao unutra, sjeo sam na gumu i zaspao", rekao je Andrej policiji. 

Probudio se kada je zrakoplov već bio u zraku. Nije poznato kako ga inspekcija koja je provjerila zrakoplov prije polijetanja nije vidjela, no oni očito nisu vidjeli ništa sumnjivo.

"Jako sam se uplašio i pao sam u nesvijest. Poslije toga se ničega ne sjećam. Poslije su mi rekli da sam proveo gotovo 2 sata na 10.000 metara na vrlo niskim temperaturama. Došao sam k sebi kada je zrakoplov već sletio. Sišao sam na pistu i kolabirao. Nisam mogao kontrolirati noge i bilo mi je jako hladno", ispričao je 15-godišnjak.

Zrakoplov je sletio u moskovskoj zračnoj luci Vnukovo.  Zaposlenici su primijetili dječaka kako iz trupa zrakoplova pada na zemlju. Hospitaliziran je u polusvjesnom stanju, no cijelo vrijeme je govorio kako mu gore ruke.

Dječakova majka Olga nije znala da joj je sin u vrlo teškom stanju hospitaliziran u jednoj od moskovskih bolnica. Doznala je to tek uvečer, kada su je nazvali. Žurno je otišla u Moskvu i
organizirala Andrejevo prebacivanje u Perm jer si obitelj ne može priuštiti troškove liječenja u ruskoj metropoli. 

Liječnici Dječje bolnice u Permu kažu kako je tkivo na dječakovim rukama počelo odumirati, što bi moglo rezultirati amputacijom obje ruke. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene