Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravedno osuđen?

Chavez terorista nazvao revolucionarnim borcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ramireza su 1997. osudilina doživotni zatvor zbog ubojstva dvojice policajaca francuske kontraobavještajne službe i jednog doušnika 1975.

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez rekao je da je terorist Carlos Ilich Ramirez Sanchez, koji se rodio u u Venezueli, 'nepravedno osuđen' u Francuskoj.
- Francuska policija je otela Carlosa u Sudanu, gdje je živio, stavila ga u torbu i dovezla u Pariz - rekao je u petak Hugo Chavez, koji je osuđenog terorista nazvao revolucionarnim borcem.

Pročitajte i ovo Bataclan, pariz (Foto: Arhiva/AFP) 2015. ubili 130 ljudi Jedini preživjeli napadač stravičnog terorističkog napada u Parizu ispričao se žrtvama: "Molim vas da me mrzite umjereno..." Slika nije dostupna Potvrdila agencija za carinu Među njima i Srbin: Na američko-meksičkoj granici uhićena četvorica s liste terorista

Francusko Ministarstvo vanjskih poslova odgovorilo je danas kako je Ramirez osuđen na doživotni zatvor te kako služi svju kaznu. Sudsku odluku nisi željeli komentirati. Ramireza su 1997. osudili zbog ubojstva dvojice policajaca francuske kontraobavještajne službe i jednog doušnika 1975. Sudit će mu i za umješanost u atentate u Francuskoj 1982. i 1983. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene