Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O čestitanju predsjednici

Milanović: Ja nisam klimavac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović ocijenio je da je ozračje na inauguraciji predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bilo dobro, da mu se najviše svidio dio govora u kojem ona zahvaljuje svojim prethodnicima Mesiću i Josipoviću, a ponovno ju je pozvao na sjednicu Vlade, već od sljedećeg četvrtka.

"Atmosfera je bila dobra i to mogu samo pozdraviti", rekao je Milanović u utorak u Jelsi na otoku Hvaru nakon svečanog otvorenja nove dionice ceste Jelsa-Poljice. Istaknuo je i kako je za suradnju s novom predsjednicom ali, dodao je, "znaju se odgovornosti".

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

"Vlada je odgovorna za ovakve stvari (izgradnja ceste Jelsa-Poljice) i stotinu drugih stvari koje život znače, a predsjednica može doista pridonijeti atmosferi u svakom pogledu", ocijenio je Milanović. "Pozivam još jednom predsjednicu od sljedećeg četvrtka da dođe na sjednicu Vlade, kad god hoće", dodao je.

U vezi s čestitanjem novoj predsjednici, Milanović je odgovorio: "Ja sam o tome sve rekao, a ja nisam klimavac."

Karamarko: Inauguracija Grabar Kitarović velik dan za Hrvatsku

Na novinarski upit misli li da će nova predsjednica provesti pomirbu koju je spomenula u inauguracijskom govoru, Milanović je odgovorio kako se nada da hoće te da on "drži palčeve za to".

"Ja sam u kampanji govorio jedno, a u inauguracijskom govoru to isto. Ali, volim da se ljudi promijene, ako se okrenu na dobro, i to pozdravljam", dodao je Milanović. Kako je rekao, najviše mu se svidio dio inauguracijskoga govora u kojem je nova predsjednica pozdravila dvojicu bivših predsjednika Stjepana Mesića i Ivu Josipovića.

"Nije se to baš svima dopalo, a meni se to jest dopalo. Na tomu sam joj zahvalan, a zahvalan sam i njima dvojici što su u zadnjih 15 godina napravili za hrvatski narod i hrvatsku državu. Naravno, ne gleda to svatko kao ja, ali u tome je sadržaj demokracije", rekao je Milanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene