Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostaje novca

Vlada nema za božićnice umirovljenicima?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada još uvijek ne zna odakle bi mogla isplatiti božićnice umirovljenicima. Kapitalni fond iz kojeg bi trebala ići ta sredstva nema dovoljno novca. Kako će se to pitanje riješiti Vlada još ne zna.

Koliko novca nedostaje u fondu u Vladi nisu nisu rekli. No božićnice neće biti isplaćene iz proračuna. Vlada očekuje da će problem biti riješen do idućeg tjedna.đ

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko

'Još uvijek se nadamo kako će božićnica biti',  poručio je Silvano Hrelja u ime stranke umirovljenika. Kaže kako njemu nitko iz Vlade nije rekao kako nema novca za isplatu Božićnica. Tvrdi da u Kapitalnom fondu ima dovoljnosredstava ako ne za sve, onda barem za veći dio. 

Vladinu poruku kako još ne znaju kada će isplatiti Božićnicu Hrelja smatra taktiziranjem partnera kojem ponovno poručuje: Božićnica je dio koalicijskog sporazuma. Ne bude li ona isplaćena poručuje HSU od prvog siječnja više neće biti koalicijski partner HDZ-u. 

U Vladi ne žele reći ni koliko je točno novca potrebno za božićnice. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 150 do 200 milijuna kuna. Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor napomenula je kako će do kraja godine umirovljenicima biti isplaćen i povrat duga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene