Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do daljnjega

U Švicarskoj ne vrijede Europske kartice zdravstvenog osiguranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S državama Europskog ekonomskog prostora i Švicarskom do daljnjeg se ne primjenjuju europski pravni propisi o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje danas je izvijestio kako je obaviješten da se s državama Europskog ekonomskog prostora (Island, Lihtenštajn i Norveška) te Švicarskom do daljnjeg ne primjenjuju europski pravni propisi o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti.

>>
Ulaskom Hrvatske u EU imate pravo i na OVU iskaznicu

Pročitajte i ovo Dijete - 4 Lista ljekova HZZO-a Velika vijest za pacijente s dijagnozom spinalne mišićne atrofije: Lijek će biti dostupan svima! Skuplje zdravstvo - 2 Povećana je i participacija Od Nove godine zdravstvo je skuplje: Provjerite koliko ćete sada plaćati neke operacije

'Stoga, u slučaju privremenog boravka na području Islanda, Lihtenštajna, Norveške i Švicarske naši osiguranici ne mogu koristiti zdravstvene usluge osnovom naše Europske kartice zdravstvenog osiguranja, već za odlazak u te države mogu sklopiti policu putnog osiguranja, kao što je to bio slučaj i prije ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Napominjemo da Europske kartice zdravstvenog osiguranja vrijede u svim zemljama članicama Europske unije, a od danas se nalaze u našim Područnim uredima te ih naši osiguranici koji su za njih aplicirali mogu podići. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ispričava se zbog eventualnih nastalih neugodnosti', stoji u priopćenju HZZO-a. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene