Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči pravoslavnog Božića

Tihomir Orešković iznio stav o ćiriličnim pločama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ja sam bio manjina na jedan način u Kanadi, rekao je, među ostalim, Orešković.

Uoči proslave pravoslavnog Božića u hrvatskom novinarskom domu održano je tradicionalno primanje Srpskog nacionalnog vijeća. Uz blagdanske poruke glavna je tema govora bilo i pitanje ćiriličnih ploča u Vukovaru. Preformer Siniša Labrović uoči primanja razbio je 11 ploča na kojima su na latinici i ćirilici ispisani rečenice i stihovi nekih od najboljih hrvatskih i srpskih autora.

Pročitajte i ovo London London posebno iznenađenje Sve je manje bijelaca, u Engleskoj i Walesu kršćani postali manjina: Rezultati popisa stanovništva šokirali Britance Tomislav Žigmanov - 1 izbori u nedjelju U Srbiji živi oko 58.000 Hrvata, a nemaju predstavnika u parlamentu: "To su standardi koji u demokratskim društvima ne postoje"

Na upit novinara svoj je stav o ćiriličnim pločama u Vukovaru iznio i novi mandatar Tihomir Orešković. Kaže da još nije vrijeme za to.

'Ja sam bio manjina na jedan način u Kanadi i svi mi, Hrvati, Srbi, Slovenci, Mađari, Talijani, mi smo svi bili ponosni, zadržali našu kulturu i opet smo obogatili tu državu. I ja sam uvjeren da i manjine u Hrvatskoj, srpska, talijanska, i tako dalje, će isto dodati  i dodaju bogatsvo ovoj zemlji i da će se sve to u svoje vrijeme riješiti', poručio je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene