Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milinović najavio

'Svi građani imati će pravo korištenja naknade za troškove putovanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izmijenom Zakona o zdravstvenom osiguranju ne ukida se prijevoz za pacijente. Izuzeti su djeca do 18 godina, osobe koje se liječe u inozemstvu, darivatelji organa itd.

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas je, kako stoji u priopćenju Ministarstva, oštro odbacio grube manipulacije, insinuacije i dezinformacije Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske da je izmjenom Zakona o zdravstvenom osiguranju ukinuta naknada za prijevoz za korisnike zdravstvenih usluga na brdsko-planinskim područjima od posebne državne skrbi i otocima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Novi nameti u zdravstvu su nedopustivi' Slika nije dostupna NHS traži uključivanje socijalnih partnera u zdravstvenu reformu

'Građani na spomenutim područjima imat će, kao i svi ostali građani Republike Hrvatske, pravo korištenja naknade za troškove putovanja pod jednakim uvjetima, a to je ako ostvare zdravstvenu uslugu 30 kilometara izvan boravišta ili prebivališta, ako tu uslugu ne mogu dobiti u mjestu prebivališta', navodi se u priopćenju.

Skupine koje su izuzete na spomenutim područjima su djeca do 18 godina, osobe upućene na liječenje u inozemstvo, darivatelji organa, tkiva ili stanica, te kronični bubrežni bolesnici na hemodijalizi.' Ovim Zakonom građani Republike Hrvatske izjednačeni su u pravima korištenja putnih troškova na svom području Republike Hrvatske', stoji u priopćenju koje je potpisao ministar zdravstva Darko Milinović. (hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene