Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glupa rasprava

Linić: Zaista imam posla sa sve više luđaka, ne mogu sebi doći!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić izrazito je oštrim tonom komentirao kritičare najnovije akcije Porezne uprave, koja pokušava naplatiti porezni dug.

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Media servis raspravu oko prisilne naplate poreznih dugovanja nazvao je 'najglupljom koju je ikada čuo'.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 Neće dirati PDV Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni Slika nije dostupna Gomilalo se godinama Porezna prikupila 'četvrtinu' duga u 30 dana!

'To je najveća glupost i najgluplja rasprava koju slušam u zadnjih nekoliko dana', kazao je ministar. 'Dali smo im tri reprograma, niz mogućnosti dogovora, otpis ako plate odjednom, predstečajne nagodbe i sada je gotovo', dodao je, naljutivši se pritom na prijedlog Hrvatske obrtničke komore (HOK) da limit za ovrhu bude dug od 30.000, ne 3.000 kuna.

>> 'Vladine su smjernice zabrinjavajuće, stanje je blizu alarmantnog'

'Ma ljudi, mislim stvarno... Je l' shvaćate kakve mi polemike vodimo? Da se ne mora platiti 30.000 kuna poreza? Tko je lud u ovoj državi? Ja zaista imam posla sa sve više luđaka. To nisu normalni razgovori. Mogli su ugovoriti otplatu kredita, ali reći da ne naplatimo 30.000 kuna? Ja zbilja ne mogu sebi doći, ne mogu sebi doći', ponavljao je ljutiti Linić, podsjetivši da je i obrtnicima bila ponuđena predstečajna nagodba, baš kao i velikim poduzećima i odbacivši kritike da 'velikima' oprašta milijune, a 'male' ostavlja bez posla.

Ja mislim da neće biti blokada računa i da nećemo imati blokiranih obrtnika desetke tisuća Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta 'Da, njima opraštamo ogromne dugove, a ovima opraštamo znatno manje, po iznosima za Poreznu upravu. Ali za njih? To su ogromni dugovi. Svi su u istom košu, svi su s istim pravima u Hrvatskoj', kazao je još ministar.

Po zaduženje ne idem u listopadu, nego u studenom

Demantirao je da u listopadu putuje u SAD po novo zaduženje. 'Idem na godišnju skupštinu Svjetske banke i MMF-a, a zaduženje neću tražiti prije studenoga', kaže Linić i procjenjuje da će kamata biti veća od 6 posto. Za eksploziju zaduženja tvrdi da je posljedica 'podmetnute tempirane naprave'.

Kada je riječ o investicijama, ministar kaže da su one s državne strane zakazale jer projekti nisu bili pripremljeni 'pa sad gubimo vrijeme na papire'. Za nedavno predstavljene fiskalne smjernice Vlade, kojima je, između ostalog, predviđen rast stope PDV-a u ugostiteljstvu i na neke proizvode te rast trošarina, Linić kaže da neće nužno izazvati poskupljenja.

'Uvijek se kod nas krivo tumači pa svi govore da će rasti cijene. Laž. Ne mora biti veća cijena. Svi oni koji su radili na međustopu, mogu smanjiti svoje dohotke, platiti veću obvezu i ne dirati cijene. I neće biti, budite uvjereni, neće biti dizanja cijena. Zaboravljamo da dolazi konkurentna ponuda izvana', rekao je Linić u intervjuu za Media servis.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene