Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema opasnosti na Žnanju

Ribari ulovili modrulja, a on je odnedavno zaštićena vrsta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema opasnosti za kupače na Žnjanu. Morski psi koji su jučer viđeni u moru kraj plaže su bezopasni čukovi i u blizini plaže našli su se zbog razmnožavanja.

A sinoć su ribari kod Tribunja ulovili jedan doista impresivan primjerak morskog psa - modrulj od 250 kilograma pao im je ruke. No, prije dvadesetak dana izašao je novi pravilnik po kojem je modrulj zaštićen i njegov ulov je kažnjiv. Kazne se za privatne osobe kreću od 7 do 30 tisuća kuna, a za pravne i do 200 tisuća kuna. Sličnih primjeraka nije se moglo naći na splitskoj ribarnici. Iako je puno priča da je u Splitskim vodama cijelo jato, danas se morskim psom nije mogao omastiti brk. A nije baš bilo ni kupača na Žnjanu. Izgleda da je prevladao strah uočenih morskih pasa, iako razloga zapravo i nema.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za izazivanje prometne nesreće u Tribunju objavljeni detalji nesreće FOTO Ovo je vozač koji je usmrtio djevojku u Tribunju i pobjegao: Bio je drogiran, s njim su u autu bila dvojica mladića Slika nije dostupna Opasna neman VIDEO: Morski pas dug pet metara napao brod s ribarima

Nema opasnosti od morskih pasa

'Ne trebaju se uopće brinuti, nema nikakve opasnosti, neka se oni jednostavno drže u ograđenim plažama, neka ne plivaju vani, neka se drže maksimalno sto metara ako idu plivati sa plaže koja nije ograđena. Isključiva opasnost su gliseri, a morski psi sigurno ovoga tipa nisu', kaže Milan Staničić iz splitske Lučke kapetanije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene