Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tučnjava u Bjelovaru

Pušteni mladići koji su pretukli mladića u bjelovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićena su dvojica 17-godišnjaka koja su u nedjelju oko 1.50 sati zbog narodnjaka na mobitelu premlatila 23-godišnjeg Bojana Crnojevića iz Bjelovara.

Mladići su privedeni u istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru. Sutkinja je ispitala dvojicu mladića te ih je pustila na slobodu nakon što su dali svoje iskaze.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Što mladi žele? - 4 Izbori pred vratima Oni su ključni za budućnost Hrvatske, no stranke za njih nije briga: "Ovdje vrijede neka druga pravila"

Maloljetničko nasilje, ovaj put u Bjelovaru, ponovno je šokiralo Hrvatsku. Meta napada bio je 23-godišnji rukometaš. Brutalno je pretučen zbog narodne glazbe na mobitelu.

S teškim podljevima, slomljene jagodične, čeone i nosne kosti, jutros je iz bjelovarske prebačen u zagrebačku bolnicu Dubrava. 'Neke stvari se sjećam, neke ne. Sjećam se samo da me netko vukao sa ceste', rekao je Crnojević. Dvojica maloljetnika pretukla su ga bez povoda. Zbog narodne muzike koja je njegovoj prijateljici svirala na mobitelu. 'Ako je već došlo do rasprave oko nečega, i uvijek se može nešto desiti, ali da se udari jedanput pa da se ostavi osoba, a ne da se onda tuče još nekoliko puta nogama. To ne mogu shvatiti', rekla je Jovanka Crnojević, majka pretučenog dečka.

>> Bjelovar: Divljački ga pretukli zbog pjevušenja?

Da je povod tučnjavi sitnica, najbolje zna Darko Zulfić koji je kao maloljetnik bio u popravnom domu u Glini. Tvrdi da nije toliko problem u zakonu, koliko u društvu. 'Društvo i odgoj, doma u kući. Što vide u kući to i rade. Poručio bi mladima da ne ulaze u konflikt', rekao je Zulfić. Da uopće nije 'cool' tući mlađe, ali i starije od sebe apelira i UNICEF-ov ambasador dobre volje, Gibonni koji je već osam godina u akciji Stop nasilju.

'Imam stalno dojam da smo nešto učinili. U oko 400 škola nasilje se prepolovilo, ali ovo me nekako sve vraća na početak i čini mi se, nekad čovjek stvarno potone. Danas sam se savjetovao sa svojima u UNICEF-u što bih vam rekao i ne mogu se držati toga, ne mogu širiti optimizam', kaže Gibonni. Jer, za mlade, smatra on, nedostaje svega. 'Treba dati mladima mnogo sadržaja, ne samo da bi ih se maknulo s ulica, nego da bi našli svoj smisao. S druge strane postoje ovi nekakvi koji pokazuju neispravljivosti. Znam da ne zvuči mirotvorski, ali represijski apart ne bi smjeli kritizirati', kaže Gibonni.

Bojan ima 23 godine. Sportaš je. Rukometni reprezentativac selekcije gluhih i nagluhih. Osvajač zlatne medalje na olimpijadi. Iako s masnicama, nada se kako će uskoro ponovno biti na parketu sa svojim kolegama i rukometnom loptom u ruci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene