Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Ovaj je pas svoju gazdaricu spasio od sigurne smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz crne kronike jedna priča sa sretnim završetkom. Iz Sesveta nam dolazi topla ljudska priča o pravom prijateljstvu. 50-godišnju ženu od sigurne smrti spasila je njezina labradorica Dona.

Dubravka Videk je prije spavanja naložila je vatru u peći da njoj i njenoj labadorici Doni ne bude hladno. Vatra ih je mirno grijala, no oko 3 sata ujutro se otela kontroli. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mogući uzrok nasukavanja kvar na katamaranu Odsukan katamaran 'Dubravka' Slika nije dostupna Nema ozlijeđenih Na Susku se nasukao katamaran Dubravka

Plamen se naglo probio iz metalnih dimovodnih cijevi i zahvatio drvenu krovnu konstrukciju. Za samo nekoliko trenutaka cijela je kuća gorila. Od sigurne smrti u snu Dubravku je spasila labradorica Dona, koja ju probudila došavši do njenog uzglavlja.

- Došla je do kreveta, a ja sam mislila da mora ići van obaviti nuždu, priča Dubravka. 

I Dubravka i Dona još su u šoku. Hrabri pas se potpuno solidarizirao sa vlasnicom.

- Ja plačem, ona plače, ja ne jedem, ona ne jede, priča dalje sretna vlasnica. 

Donu joj netko ostavio prije 2 godine po noći sa štencima pred Dubravkinim vratima. Dubravka je i sama siroče pa se sažalila i uzela ju k sebi. Od tada joj je ova vjerna kujica jedino društvo. I kuću koja je izgorjela 20 godina sama je sređivala, novcem od kredita i penzije.

- Od malih nogu se borim sama da uspijem i zaklela sam se da ću si dom stvoriti..i stvorila sam nešto i sad ode sve, očajna je Dubravka Videk. 

U pomoć sada priskaču susjedi.

- Pomoći će cijelo selo, napravit ćemo radnu akciju, novce ćemo skupiti i dignut će se nova kuća, kaže jedna susjeda. 

Dubravka, premda je ostala bez svega, ne očajava. Dok se nova kuća ne sagradi, svejedno joj gdje je, dok je god sa svojom vjernom pratiteljicom.

Pomoć Dubravki Videk i njezinoj kujici Doni možete uplatiti i Vi i to na žiro račun broj 2340009-3102427010 otvoren u Privrednoj banci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene