441415
441415
441415
441415
441415

Donacija Nova TV i Celebrity Mastefchefa oduševila učenike i profesore: Napokon mogu kuhati!

  • , 26.06.2016., 08:30
  • Autor:
  • komentara

Dok se čeka nastavak rada na kurikularnoj reformi, Obrtnička škola iz Požege primjer je kako bi nastava trebala izgledati, s mnogo praktičnog rada. No već naraštajima učenici ugostiteljskih smjerova, umjesto na radnim stolovima, jela pripremaju na školskim klupama i uz pomoć dotrajalih uređaja. Nova TV i Celebrity MasterChef to su promijenili.

 
 
 
 
Nova oprema za nove uspjehe (Video: Dnevnik Nove TV)
Nova oprema za nove uspjehe (Video: Dnevnik Nove TV)

'Imali smo drvene školske klupe kao stolove na kojima smo radili, pećnica nam nije ravnomjerno pekla, štednjake smo teško palili... Ormari, sve je bilo drveno', opisala je učenica 4. razreda Beata Cerovac u kakvim su uvjetima donedavno radili.

Danas, jedna sasvim druga slika. Više od desetljeća stara oprema zamijenjena je novom, modernom.

'Jedan jako lijepi plinski štednjak s električnom pećnicom, dobili smo roštilj, zatim radne stolove, hladnjak...', kazao je učitelj kuharstva Zdenko Došen.

Donacija je to Nove TV i Celebrity Masterchefa - showa zbog kojeg su mnogi od ovih učenika izabrali kuhinju.

'Onda sam shvatio da to baš želim. Ja sam gledao kako kuhaju i onda sam i ja htio', rekao je Toni, učenik 2. razreda. 

Sve što skuhaju, sada mogu servirati i na novom restoranskom posuđu.

A sa starom opremom u malom kabinetu koristilo se 190 učenika. Interes je velik, a novca malo.

' Oprema u praktikumima zastarjeva kao i sva druga oprema. Hoteli prate trendove, a škole ne mogu tako brzo. Evo, mi smo sada iskoračili malo više koraka', zadovoljna je i ravnateljica škole Iva Šnajder.

Pa se nadaju da će njihovi učenici biti konkurentniji na natjecanjima i na tržištu rada.

'Tehnika svakodnevno napreduje i ako dijete u školi nije upoznato kako se rukuje s uređajima, ono dobije strah, tremu kako pristupiti tom uređaju', pojasnio je učitelj Došen.

Nastave li se usavršavati, nema sumnje da će se hoteli i restorani otimati za mlade slavonske masterchefove koji izađu iz - ove kuhinje.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se