Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestižno natjecanje

Zagrebački studenti prava među najboljima na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim nagrade za najbolje napisanu tužbu i odgovor na tužbu, zagrebački studenti briljirali su na prestižnom Oxfordu i u simulacijama suđenje te ušli među 16 najboljih ekipa na svijetu.

Zagrebački studenti prava među najboljima su na svijetu. U konkurenciji 70-ak timova iz svih dijelova svijeta, na prestižnom sveučilištu Oxford, osvojili su nagradu za najbolje napisanu tužbu i odgovor na tužbu. Ujedno su se i plasirali među 16 najbolji timova na svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Natjecanje mladih robotičara - 2 natjecanje na FER-u Okupili se mladi robotičari, šalju i važnu poruku: "Širite vidike, možda ćete saznati nešto što volite. Uljepšat će vam život"

'Ova nagrada je svakako priznanje da su se naši sati, dani, noći istraživanja i čitanja isplatili', kaže Dario Ćorić, student 5. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Pravni i Ekonomski fakultet zasuti zahtjevima za provjeru diploma - najviše ih traži Holding!

Osvojiti takvu nagradu u konkurenciji od nekoliko stotina studenata iz cijeloga svijeta, velik je uspjeh. 'Naučili smo istraživati baze podataka, čitati presude, razgovarati sa sucima, argumentirati', objasnila je Morana Perušić, studentica 4. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Ove su se godine bavili pitanjima neovlaštenog pristupa osobnim podacima, etičkim standardima za novinare. Stavove su branili na engleskom jeziku, pred pravim sucima i stručnjacima iz medijskog prava.

Studenti s Pravnog fakulteta su na području europskog prava Janica Kostelić

'Rešetaju pitanjima. Koliko god je sud na volju, ako se ne slaže s našim argumentom ili ga mi nismo objasnili dovoljno dobro, onda postavljaju pod pitanja, mi se moramo snaći i moramo uvjeriti suca da je naš argument bolji od suprotne strane', kaže Hrvoje Škalić, student 5. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu.

'Ne znam hoće li se nešto slično ponoviti, pred takvim stručnjacima više ikad zastupati svoja stajališta', kaže Teodora Skelin, studentica 4. godine Pravnog fakulteta u Zagrebu. Budućim pravnicima svjetskonatjecanje bila je priprema za ono što ih očekuje u stvarnosti, ali i sjajan dodatak životopisu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene