Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pozitivan primjer'

Kosor: To je primjer kako se gradi Hrvatska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor prisustvovala je u Kninu otvaranju novog proizvodnog pogona u tvornici vijaka Div.

Samoborska tvornica vijaka Div otvorila je novi proizvodni kapacitet u Kninu gdje će posao dobiti 350 osoba. Premijerka Kosor istaknula je kako se radi o pozitivnom primjeru na kojeg bi se trebali ugledati.

Pročitajte i ovo Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima Slika nije dostupna Svanulo kraljevskom gradu Otvoreno novih 350 radnih mjesta u Kninu

'To je pravi primjer kako se treba graditi u RH, kako treba ići naprijed i kako treba gledati u budućnost, za razliku od onih koji Hrvatsku  svakodnevno uništavaju', rekla je Kosor.

>> Kosor: Plin i nafta ozbiljan su izazov za Hrvatsku

Naglasila je kako će 350 ljudi u novom pogonu tvornice dobiti kruh i kako kninska tvornica pokazuje i opravdava plan Vlade o najavljenom zapošljavanju. Investicijski ciklus se pokrenuo, a sutra ćemo predstaviti neke nove projekte', najavila je premijerka ističući kako je temeljni cilj Vlade potpora svima onima koji otvaraju nova radna mjesta.

U tom smislu, napomenula je, u jednom se dijelu zajedno radilo kako bi se uklonile prepreke za izgradnju novih proizvodnih pogona Tvornice vijaka u Kninu, koje su, kako je rekla, katkad neshvatljive.

'Sami sebi najvažniji'

'Postoje oni koji drže da su sebi najvažniji, a ne zanima ih ni ulaganje, ni proizvodnja, ni otvaranje radnih mjesta i to se moglo iščitati upravo na ovom projektu (u Kninu) oko one nevjerojatne činjenice da su neki tvrdili kako ovdje postoji potok, a potoka nije bilo', rekla je govoreći o preprekama za početak izgradnje novih proizvodnih pogona Tvornice vijaka u Kninu.

Naglasila je kako Vlada radi na uklanjanju barijera, predrasuda i prepreka za novi investicijski ciklus u Hrvatskoj.
'Svi se moraju držati zakona i raditi u skladu sa zakonima, ali zakone treba prilagoditi stvarnom životu i poštivati ih na taj način da se omogući onima koji žele raditi, i koji imaju volje, sredstava, cilj i ideju, da to mogu i ostvariti, kazala je.

Dodala je kako će izgradnja novih izvozno orijentiranih proizvodnih pogona Tvornice vijaka u Kninu pojačati napore da poraste izvoz.  Pritom je navela kako je u prošloj godini hrvatski izvoz porastao za više o 18 posto, a na početku ove godine za 5,4 posto.  Naglasila je da će Vlada i dalje biti uporna u postizanju rezultata koji su, kazala je, 'već vidljivi, ali kako bi oni bili i vidljiviji u gospodarskom oporavku zemlje'.

Premijerka Kosor pozvala je da se ne posustaje u novim projektima navodeći primjer vlasnika DIV-a Tomislava Debeljaka rekavši kako se treba boriti na način kako on to čini novim projektom u Kninu, ali i u velikom i važnom projektu Brodosplita, gdje se DIV angažirao u restrukturiranju tog brodogradilišta što je nedavno Europska komisija ocijenila pozitivnim.

Predsjednik Uprave DIV-a Tomislav Debeljak zahvalio je Vladi i posebice premijerki Kosor na potpori za njegov novi projekt u Kninu. Zahvalio je na potpori i gradonačelnici Knina Josipi Rimac. Istaknuo je kako će novi proizvodni pogoni biti u potpunosti izvozno orijentirani, a to znači da će se izvoz godišnje povećati za 100-injak milijuna eura. (MI. Dr./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene