447214
447214
447214
447214
447214

BORBA ZA SVAKOG GOSTA Turiste očekuju brojni novi sadržaji i atrakcije

  • , 20.08.2016., 07:39
  • Autor:
  • komentara

Dok se na Jadran slijevaju nove kolone gostiju, istok Hrvatske tek se priprema za turističku sezonu. Kontinentalni turizam u osječko-baranjskoj županiji iz godine u godinu bilježi rast - u prvoj polovici ove godine skočio je za 8,4 posto a pravi val tek se očekuje. Iako su potpore države u odnosu na obalu zanemarive, Slavonci i Baranjci uspjeli su pripremiti nove sadržaje i atrakcije.

 
 
 
 
Nove atrakcije kontinentalnog turizma (Video: Dnevnik Nove TV)
Nove atrakcije kontinentalnog turizma (Video: Dnevnik Nove TV)

U novu sezonu s novim sadržajima. U Bizovačkim toplicama otvoreno je 9 unutarnjih bazena. Novi je vlasnik u obnovu bazena uložio 20 milijuna kuna. Izgrađeno je i liječilište.

'Negdje smo na pola puta našeg investicijskog ciklusa koji iznosi 100 milijuna kuna', kazao je direktor tvrtke Stjepko Bulić.

Ulaganja i u seoski turizam. Sezona u Baranji traje od rujna do ožujka, a svoje goste vlasnik Obiteljskog gospodarstva Sreto Balaš očekuje već sutra. Čekaju ih slamarice i radi potpunog ugođaja - noćne posude.

'Mi smo se potrudili da naše smještajne jedinice opremimo što bliže autohtonom ugođaju'.

Potporu Ministarstva turizma od ukupno 750.000 kuna za podizanje konkurentnosti u osječko-baranjskoj županiji dobilo je - 16 korisnika

'To nam je prvi put da smo dobili potporu. Novac ćemo upotrijebiti za izgradnju neophodnog nam parkirališta', kaže Sreto.

Bračni par Novački iz Karanca staro je skladište pretvorio u kušaonicu vina i gastro suvenirnicu.

'Nudimo sve baranjske autohtone proizvode. Sir, kulen, domaće rakije, vina baranjskih proizvođača, suvenire i med', kaže vlasnik Kušaonice vina Oliver Novački.

Potencijal kontinentalnog turizma, smatraju turistički djelatnici, nije dovoljno prepoznat.

'Vapimo za investicijama i za dodatnom podrškom s nacionalne razine. Austrija i Mađarska mogu od kontinentalnog turizma imati prihode veće nego Hrvatska. Mislim da onda možemo i mi povećati', smatra Matej Perkušić iz Turističke zajednice Baranje.

Jer kad završi na obali, turizam na kopnu tek počinje. Potencijal kontinentalnog dijela Hrvatske je u pustolovnom turizmu koji na godišnoj razini bilježi rast od 65 %. Svi kanui i kajaci u Baranji spremni su za predstojeću sezonu. A sve je to tek dio golemih mogućnosti...

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se