Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knezović ekskluzivno za Novu TV

Knezović se predao: Nisam kriv za Vedranovu smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oliver Knezović predao se jučer poslijepodne zagrebačkoj policiji.

Širokom Brijegu osumnjičen za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića, Knezović se jučer poslijepodne predao zagrebačkoj policiji. Dva je tjedna bio u bijegu i skrivao se, kako eksluzivno priznaje za Novu TV, u Hercegovini i Zagrebu. Knezović, za kojim je raspisana i međunarodna tjeralica, hrvatski je državljanin i tako je njegovom predajom ubojstvo u Širokom Brijegu postalo hrvatski pravosudni, a nema sumnje, i politički problem. Sve do danas bio je lice s tjeralice. Oliver Knezović, u društvu odvjetnika, u poslijepodnevnim je satima ušetao u središte zagrebačke krim policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaćena žalba Ubojstvo Puljića: Policajac pušten na slobodu Slika nije dostupna 'Daleko za spekulacije' Ministarstvo još ne razmišlja o izručenju Knezovića

'Vratio sam policajcu pištolj i rekao mu tko sam'

Knezović tvrdi da je pucao, ali u zrak, te da je policajcu vratio pištolj predstavivši mu se pritom Prije nego se odlučio predati, o okolnostima masovne navijačke tučnjave i ubojstvu 24- godišnjeg sarajevskog navijača, progovorio je pred našim kamerama u jednom od zagrebačkih hotela u kojem se skrivao. Policija ga i dalje vodi kao jednog od glavnih osumnjičenika za ubojstvo Vedrana Puljića. Priznao je da je uzeo pištolj, ali i da je pucao. Odgovara i na pitanje je li ubio Puljića. 'Nakon što smo svi imali pištolj od policajca, na kraju se pištolj našao kod mene, svi su ga građani htjeli uzeti. A što se policajca tiče, on zna moje ime, jer sam mu rekao da mu vraćam pištolj i da se zovem tako i tako te da sam pripadnik bivše vojske i policije. Uredno sam se prijavio, tako da ne zna nikog drugog osim mene, ispričao sam se i vratio mu pištolj', kaže Knezović. 

'Pucao sam u zrak, nisam kriv za Vedranovu smrt'

>> Ubojstvo Puljića: Policajac pušten na slobodu

Prije nego je pištolj vratio policajcu Draganu Vujeviću, i sam je ispalio pet hitaca ali, tvrdi, u zrak. Na pitanje tko je pucao, odgovara da ih je bilo više. 'Pucali su svi, ima još drugih ljudi, vjerujem da će istraga to dokazati. Pucali su njihovi huligani na naše nedužne građane. Izražavam sućut Vedranovoj obitelji. Nisam kriv za njegovu smrt. Kažem, branio sam narod, da nisam ja, bio bi netko drugi. Ili bih bio ja ubijen, malo je falilo', kaže Knezović.

Skrivao se u planinama

Nedavno uhićen pod istom sumnjom, policajac Vujević pušten je da se brani sa slobode. Obojica su, pokazalo se, imali čestice baruta na rukama. Knezović je otkrio i gdje se skrivao protekla dva tjedna, koliko je prošlo od raspisivanja tjeralice. 'U planinama na području Općine Jablanica, od Čvrsnice prema Jablanici u nekim napuštenim kolibama', precizira Knezović. Hrvatsku granicu, kaže, lako je prešao. Tvrdi da pomagače nije imao. 'Kad sam došao u Zagreb vidio sam da je taj dečko optužen, taj policajac, i onda sam se i ja htio predati, ali ovoj državi, zato što smatram da ću ovdje imati pošteno suđenje, ako za to uopće postoje argumenti. Vidio sam da su dolje urušili sve institucije vlasti BiH', kaže Knezović. 

Predao sam se, ali svi su tražili moj linč

Od izručenja je zaštićen. Uz BiH državljanstvo, ima i ono hrvatsko. Dvije zemlje nemaju sporazum o izručenju. Knezović je otkrio i zašto misli da će izbjegavanjem kaznenog progona u BiH dobiti poštenije suđenje u Hrvatskoj. 'Predao sam se dolje, isti dan, poslije utakmice. Došao sam i bio spreman na sve. Neki izvjesni Kebo, čuo sam za njega, on je neki potpredsjednik Vlade te naše države, došao je sa službenim autima, rotirkama, tjelohraniteljima, s njime je došlo još par huligana, koje sam osobno vidio. Imaju video zapis, vjerojatno ga je netko vidio. Ušao je, poput nekog šerifa, ili nekog age, tako da se ponašao bahato, znate kako ide i idemo, Knezović ide isto s nama, u Sarajevo. Tamo su bili i roditelji njihovi, svi su tražili neki moj linč. Onda sam se jednostavno odlučio na bijeg', opisuje Knezović. 

'Policija mi nije pomogla'

Na ponašanje policije bivši se Tutin vojnik ne žali. Nisu mu, uvjerava, pomagali u bijegu. 'Sve je to laž. Ne znam tko hoće uvuči ih u nešto, oni meni nisu ništa pomogli. Dobio sam neku nadljudsku snagu, skočio sam, bježao sam, trčali su i oni za mnom', opisuje Knezović bijeg. Nakon dvotjednog skrivanja, svoju je priču spreman ispričati samo hrvatskoj policiji. Knezović će noć provesti u policiji u Heinzlovoj ulici i sutra će nastaviti s davanjem iskaza.

 


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene