Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Daleko za spekulacije'

Ministarstvo još ne razmišlja o izručenju Knezovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske pravosudne institucije ne žele se upuštati u spekulacije u ovom osjetljivom slučaju te kažu da je sve još daleko od pitanja o izručenju.

Bosanski mediji su se danas raspisali o tome da u slučaju uhićenja u Hrvatskoj Olivera Knezovića osumnjičenog za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića neće biti izručenja BiH jer ima hrvatsko državljanstvo. Tako se već i spominju varijante po kojima bi mu se sudilo u Hrvatskoj, a BiH bi proslijedila dokumentaciju koja se tiče ovog kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Slika nije dostupna Nove teorije Svjedoci: Knezoviću podmetnuto ubojstvo

>> VIDEO: Snimka na kojoj je policajac koji puca po navijačima

Hrvatske pravosudne institucije ne žele se upuštati u spekulacije u ovom osjetljivom slučaju te kažu da je sve još daleko od pitanja o izručenju te je sve još na razini intenzivne policijske potrage za osumnjičenim Knezovićem. Nakon što smo upitali glasnogovornicu ministarstva pravosuđa Vesnu Dovranić hoće li izručiti Knezovića ako ga uhite u Hrvatskoj, odgovorila je da je još rano za takva nagađanja. 'Prije nego što taj slučaj dođe do ministarstva pravosuđa, mora se još puno toga dogoditi, tek policija provjerava je li uopće u Hrvatskoj, još nema niti tjeralice. Stvarno je još daleko razmišljanje o ovom predmetu', rekla je za Dnevnik.hr Vesna Dovranić.

Tako se još jednom problematizira državljanstvo u slučaju bjegunaca od ruku pravde bilo BiH, bilo Hrvatske, kao što su to s hrvatske strane iskoristili Branimir Glavaš i kirurg optužen za korupciju dr. Ognjen Šimić bijegom u BiH, te Ante Jelavić bijegom u suprotnom smjeru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene