Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Verbalni ispad čelnika Dinama

Jovanović bez komentara, Mamiću prijeti do tri godine zatvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu znanosti nisu htjeli komentirati današnji verbalni ispad Zdravka Mamića upućen ministru Željku Jovanoviću. Nadaju se da će se time pozabaviti nadležne institucije jer je riječ o, kažu, kaznenom djelu. Inače, Mamiću prijeti do tri godine zatvora.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nije željelo komentirati uvrede koje je Zdravko Mamić danas izrekao na račun ministra Željka Jovanovića, istaknuvši kako očekuju da će nadležne institucije poduzeti odgovarajuće korake.

Pročitajte i ovo Zdravko Mamić - 1 nastavak suđenja za izvlačenje novca Bivši financijski direktor Dinama na suđenju Mamićima: "Nisam znao za inozemni račun kluba" Jasmin Agić Afera Dinamo 2 Veliki preokreti na suđenju braći Mamić: Agić otkrio da je na ruke dobio 500 tisuća dolara

S obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu, nadamo se da će nadležne institucije poduzeti potrebne korake, kratko su poručili iz Ministarstva.

>> Mamić poslao poruku BBB-ima i brutalno napao ministra: Srbin i hrvatomrzac!

>> HNS osudio Mamićevo ponašanje: Tko će ga kazniti - Šuker ili Vrbanović?

Prema Kaznenom zakonu iz 2011. godine i njegovim izmjenama iz 2012. godine, člankom 325, koji se odnosi na javno poticanje na nasilje i mržnju, propisana je zatvorska kazna u trajanju do tri godine.

Izvršni direktor Dinama Zdravko Mamić izvrijeđao je u eteru Soundset Plavog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Jovanovića. Među ostalim, rekao je da Jovanović "mrzi sve što počinje s 'hrvatski'", da je je na čelu toga ministarstva "Srbin je koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu", i sl. Soundset radijska grupa se na svojoj internetskoj stranici ogradila od tih Mamićevih izjava. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene