448985
448985
448985
448985
448985

MOST KOJI ČEKAJU DUŽE OD DESETLJEĆA 'To je prioritet svih prioriteta'

  • , 04.09.2016., 20:40
  • Autor:
  • komentara

Posljednji put uoči parlamentarnih izbora donosimo vam rubriku Jarak u vašem dvorištu. Andrija Jarak ovaj put je bio na jugu Hrvatske, u Komarni i Stonu.

 
 
 
 
Jarak u vašem dvorištu (Video: Dnevnik Nove TV)
Jarak u vašem dvorištu (Video: Dnevnik Nove TV)

Komarna je naselje u sklopu općine Slivno. Broji svega 172 stanovnika. Nema osnovne škole, niti vrtića. Stanovništvo se bavi turizmom i poljoprivredom.

Ston je općina u blizini Dubrovnika. U njoj živi 2 tisuće 445 stanovnika, a općina ima jednu osnovnu školu i jedan dječji vrtić. Stanovništvo se bavi uzgojem školjaka, vinogradarstvom, maslinarstvom, a za općinu je važna i solana.

Andrija Jarak s mještanima je razgovarao o važnosti izgradnje Pelješkog mosta, kojeg ovaj dio Hrvatske čeka duže od desetljeća.

Svaki izbori donesu neku temu koja izbije u prvi plan, međutim zadnjih nekoliko obilježila je izgradnja Pelješkog mosta. Kad će biti izgrađen, zašto nije, i što znači Pelješki most za ljude s obje strane ovog zaljeva?

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Upravo o Pelješkom mostu razgovarali smo s Vladom Štimcem iz Komarne.

'Očekujem da se počne graditi jer on je značajan. Prva mu je stvar što pravi jedinstvo Hrvatske države i mora se čekat na granici, a drugo, otvara prosperitet cijelog ovog dijela, ovih otoka', kaže gospodin Vlado.

I Mate Dragobratović iz Komarne nada se da će se most izgraditi.

'Ja se nadam da hoće. Bez obzira na obećanja koja su bila, svi mi u životu griješimo, pa i svi političari koji su bili', kaže gospodin Mate.

'To je prioritet svih prioriteta koji postoje na području RH. Svi koje vole Hrvatsku, to bi im trebao bit prioritet', dodaje.

Pitanje zašto nema Pelješkom mosta postavili smo i Đaniju Matiću iz Stona.

'Pa ne znam. očito naše elite nisu imale osim otvaranja reklame, nemaju baš strategiju u bitnim stvarima, ali se nadam da će se uskoro, barem po obećanjima, počet realizirat', kaže on.

'Mislim da se u drugim zemljama neka strateška pitanja rade bez obzira ko je na vlasti, a u nas je očito bitnije doći na vlast, nego sama realizacija, možda zadnju godinu mandata, zadnjih par ekipa koje su bile', dodaje.

Nada se da ovaj put neće biti lažnih otvaranja nego da će se početi raditi nešto konkretno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se