Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HHO: Pomoći ćemo i Ivi Pukaniću ako utvrdimo kršenje ljudskih prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava pružit će pomoć novinaru i suvlasniku tjednika 'Nacional' Ivi Pukaniću ako utvrdi da su mu povrijeđena ljudska prava, izjavila je privremena voditeljica te udruge Tatjana Šijan.

Ivo Pukanić je putem odvjetnika Veljka Miljevića od HHO-a zatražio zaštitu zbog, kako smatra, neobjektivnog medijskog izvještavanja o njegovu slučaju, a od nevladine udruge traži i da stane u zaštitu njegove maloljetne kćeri te da netko razgovara s njom i čuje njezinu stranu priče.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritizirane i 'velike' države Amnesty kritizira Hrvatsku zbog kršenje prava Roma i Srba Slika nije dostupna Informatička mafija Turci hakirali stranice HHO-a

Tatjana Šijan nije željela otkriti na što se točno Pukanić požalio u pismenom podnesku HHO-u.

Podnesak je, kaže, prilično štur, a konkretne primjedbe Pukanić bi trebao iznijeti na sastanku s predstavnicima HHO-a koji bi se trebao održati ovoga tjedna.

Dodala je da HHO u ovom slučaju nije u sukobu interesa, iako se istovremeno zauzima i za zaštitu prava Mirjane Pukanić.

'U slučaju Mirjane Pukanić HHO je ustao protiv postupaka državnih institucija koje su je protupravno smjestile na psihijatrijsko liječenje, a ne protiv njezina supruga', kazala je Šijan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene