Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftina struja

Ministarstva, Vlada, Pantovčak - svi žele struju od Slovenaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska elektroprivreda sljedeće dvije godine neće više opskrbljivati najvažnija državna tijela električnom energijom. Na javnom natječaju pobijedila je slovenska kompanija GEN-I jer je njezina struja jeftinija.

Hrvatska elektroprivreda polako, čini se, počinje gubiti dugogodišnju poziciju neprikosnovenog vladara domaćeg tržišta električnom energijom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Frane Barbarić Telefonska sjednica Vlada predložila opoziv Frane Barbarića: Presudila mu afera o bespravnoj gradnji

>> Evo što napraviti želite li PROMIJENITI opskrbljivača strujom!

Slovenska kompanija GEN-I, koja je prije nekoliko dana najavila povoljnije cijene struje kućanstvima, danas se pohvalila velikim ugovorom s HEP-ovim vlasnikom - državom. Pobijedila je na natječaju koji je za Vladu, Sabor, Ured predsjednika, nekolicinu ministarstva i ureda državne uprave raspisao Ured za javnu nabavu.

Strujom će uskoro početi isporučivati 35 državnih tijela, a ugovor traje dvije godine. GEN-I je dao ekonomski najpovoljniju ponudu od oko 93 milijuna kuna (bez PDV-a), što je za devet milijuna kuna jeftinije od HEP-a, koji se, doznajemo, neće žaliti.

'Mi smo potpuno transparentni i proces javne nabave je potpuno otvoren i transparentan i sve ono kako bude definirano u situaciji nabave električne energije za državu i državne institucije time ćemo se rukovoditi i tu ne smije biti iznimki', rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić komentirajući rezultate javnog natječaja.

'Suradnja s najvišim državnim tijelima Republike Hrvatske dodatna je potvrda naše ozbiljnosti, kvalitete i snage. Ovime smo ponovno pokazali kako smo u stanju ponuditi najpovoljnije cijene opskrbe električnom energijom. Važno je istaknuti da se u ponudi tražilo da dio energije dolazi iz obnovljivih izvora, a mi smo uspjeli osigurati da cjelokupna energija koju ćemo isporučivati bude upravo iz obnovljivih izvora', izjavio je direktor slovenske kompanije Robert Golob.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene