449160
449160
449160
449160
449160

Plenković komentirao Klemmovu donaciju i je li zadovoljan dobivenim iznosima

  • , 06.09.2016., 10:00
  • Autor:
  • komentara

HDZ je objavio privremeno izvješće o donacijama koje su stranci pristigle za financiranje izborne kampanje.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Andrej Plenković (Foto: Pixell)

HDZ je do sada na kampanju, prema riječima predsjednika Andreja Plenkovića, potrošio oko 2,9 milijuna kuna, a prema izvješću koje je predano DIP-u, od donatora je prikupljeno 2,6 milijuna kuna.

No, to je privremeno izvješće i do kraja kampanje iznos će sigurno biti veći. Za izbore prošle godine na kampanju je HDZ, odnosno tada Domoljubna koalicija, potrošila 15,5 milijuna kuna.

Najveće iznose HDZ-u su donirale tvrtke Radnik iz Križevaca te Bistra iz Đurđevca koje su u dva navrata uplatile po 80.000 kuna. Među najveće HDZ-ove donatore ubrajaju se i Agropromet, Bau gradnja iz Gunje i Renova Mont iz Zagreba koji su donirali po 100 tisuća kuna.

Novac za pobjedu HDZ-a priložili su i Miroslav Tuđman - 5.000 kuna, šef krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek - 30.000 kuna, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je donirao 5.000 kuna, predsjednik Sabora Željko Reiner - 25.000 kuna, dok je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stranci donirao 30.000 kuna. Ministar Lovro Kuščević 'isprsio' se s 20.000 kuna, a zastupnik Goran Marić s 10.000 kuna.

HDZ-u je donacija stigla i od tvrtke Klemm sigurnost na iznos od 5.062 kune.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da su generalno zadovoljni visinom iznosa dobivenih donacija stranci od 2,6 milijuna kuna te očekuje da će sve troškove kampanje pokriti kako su predvidjene.

Kazao je da mu niti jedno ime na listi donatora nije sporno, pa tako ni Josip Klemm.

'Riječ je o donaciji pravne osobe', kazao je Plenković dodavši da je HDZ objavio podatke koje su prijavili i DIP-u te da donacije i dalje pristižu. 

 

 


 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se