Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POPIS DONATORA

Plenković komentirao Klemmovu donaciju i je li zadovoljan dobivenim iznosima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je objavio privremeno izvješće o donacijama koje su stranci pristigle za financiranje izborne kampanje.

HDZ je do sada na kampanju, prema riječima predsjednika Andreja Plenkovića, potrošio oko 2,9 milijuna kuna, a prema izvješću koje je predano DIP-u, od donatora je prikupljeno 2,6 milijuna kuna.

No, to je privremeno izvješće i do kraja kampanje iznos će sigurno biti veći. Za izbore prošle godine na kampanju je HDZ, odnosno tada Domoljubna koalicija, potrošila 15,5 milijuna kuna.

Najveće iznose HDZ-u su donirale tvrtke Radnik iz Križevaca te Bistra iz Đurđevca koje su u dva navrata uplatile po 80.000 kuna. Među najveće HDZ-ove donatore ubrajaju se i Agropromet, Bau gradnja iz Gunje i Renova Mont iz Zagreba koji su donirali po 100 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču'' Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Parlamentarni izbori Andrej Plenković: "Predsjednik buduće Vlade sigurno neće biti on"

Novac za pobjedu HDZ-a priložili su i Miroslav Tuđman - 5.000 kuna, šef krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek - 30.000 kuna, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je donirao 5.000 kuna, predsjednik Sabora Željko Reiner - 25.000 kuna, dok je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković stranci donirao 30.000 kuna. Ministar Lovro Kuščević 'isprsio' se s 20.000 kuna, a zastupnik Goran Marić s 10.000 kuna.

HDZ-u je donacija stigla i od tvrtke Klemm sigurnost na iznos od 5.062 kune.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da su generalno zadovoljni visinom iznosa dobivenih donacija stranci od 2,6 milijuna kuna te očekuje da će sve troškove kampanje pokriti kako su predvidjene.

Kazao je da mu niti jedno ime na listi donatora nije sporno, pa tako ni Josip Klemm.

'Riječ je o donaciji pravne osobe', kazao je Plenković dodavši da je HDZ objavio podatke koje su prijavili i DIP-u te da donacije i dalje pristižu. 

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene