Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Foto: Dubrovačko područje pogodilo čak 12 pijavica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer je vrijeme na dubrovačkom području pokazalo svu širinu palete svojeg djelovanja. Tako su iznenađeni građani, pod utjecajem ciklone Cicero, imali prilku vidjeti kišu, tuču, snijeg, olujne oblake, pijavice, kumuluse i sunce.

Ciklona Cicero jučer je u području Jadrana nakon snijega popraćenog olujnim vjetrom donijela jaku grmljavinu. Grmljavina je zahvatila područje od Dubrovnika i Cavtata, a nakon nje uslijedila je tuča veličine lješnjaka. 

Pročitajte i ovo Potopljen grad u Rio Grande do Sulu Oluja i poplave Obilne kiše odnijele deset života: "Stanje je iznimno ozbiljno, kao da se suočavamo s ratom" Tuča u Višnjanu - 1 Naslage leda Jaka tuča ponegdje poput snijega zabijelila dio Istre: "Padala je oko pola sata"

Na nadmorskoj visini iznad 400 metara padao je gust snijeg. Ispod sniježnih oblaka počele su se stvarati pijavice. 

Članovi Crometeo tima, koji su pratili oluju s nekoliko lokacija, kažu kako su zabilježili čak 12 pijavica, no naglašavaju kako je moguće da ih je bilo i više.

"Grmi, sijeva, padaju komadi tuče i okruženi smo pijavicama. Da sam na filmu to vidio rekao bih da je pretjerano! Točno se vidjela crta fronte, kako se proteže od jugoistoka do sjeverozapada. Tamo su već bili neki ljudi, koji su dok smo došli, prebrojali 12 pijavica!!! Mi smo praktički i zakasnili jer su se i ove već smanjile u odnosu kakve su bile", navodi fotograf Daniel Pavlinović.

Nevrijeme se, naime, nastavilo širiti prema jugu i pala je noć, tako da je moguće da im je koja pijavica 'promakla'.

Više fotografija na Crometeo.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene