Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sabor o HRT

Državna televizija u udarnom terminu sa 6 minuta reklama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici raspravljaju o zakonu o HRT-u.

Javna televizija koja na godinu od pristojbe zaradi milijardu i dvjesto milijuna kuna morat će smanjiti broj reklama. U udarnom terminu od 18 do 22 sata neće smjeti biti više od 4 minute reklama. Za ovakvu promjenu HRT ima godinu dana prilagodbe tijekom koje smiju imati 6 minuta reklama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Sada nema nadzora nad financijskim poslovanjem' Saborski klubovi oprečnog stava o zakonu o HRT-u Slika nije dostupna Stazić Polančecu 'Zamolite Sanadera da u interesu gospodarstva šuti do kraja mandata'

HDZ i SDP postigli su rijetko viđeno suglasje oko ovog zakona, te zajednički, putem Odbora za medije, uputili nekoliko amandmana.

>> Saborski zastupnici složni oko Zakona o HRT-u

>> VIDEO: Prebrojite koliko je zastupnika danas došlo na posao

'Zakon predviđa obvezu HRT-a utvrđivanja, javnog objavljivanja cijena, oglašavanja i ostalih komercijalnih usluga, a Odbor smatra da bi to trebalo izbaciti iz zakona', pojsanio je SDP-ov Nenad Stazić dok je Miilorad Pupovac za to da se 6 minuta reklama  u udarnom terminu produži i na 2012.

Zastupnica Marijana Petir smatra da je novi zakon najoptimalniji.
' On zadovoljava i potrebe HRT-a, ali ostavlja prostor za zaradu i komercijalnim televizijama koje se bore ba tržištu. U narodu bi rekli da smo ovim zakonskim rješenjem postigli da je vuk sit, a koza cijela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene