Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložili amandmane

Saborski zastupnici složni oko Zakona o HRT-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijetko kad su vladajući i oporbeni saborski zastupnici složni. No, oko Zakona o HRT-u su se u potpunosti dogovorili.

Klubovi HDZ-a, SDP-a i HNS-a zajednički su predložili amandmane na zakon. Među ostalim žele da Vlada iz Zakona makne obvezu HRT-a da javno objavi cjenik oglašavanja. 'Ne možemo mi HRT-u nametnuti neku obavezu javne objave svojih komercijalnih usluga, marketinških usluga, kad tu obavezu nemaju komercijalne televizije', objasnio je Nenad Stazić, predsjednik Odbora za medije i dodao: 'To bi stvorilo čitav niz praktičnih problema za HRT, gdje objaviti kako objaviti, to je cjenik koji je kompliciran. U njemu je objašnjeno je li ide u ovom terminu, onom terminu, u kojem je trajanju, svrha i tako. Smatramo da je ta ograničavajuća, otežavajuća odredba nepotrebna', rekao je Stazić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRAĆANJE RELEVANTNOSTI HRT je najavljivao novi model pretplate: Poznato je koliko će iznositi pristojba Zapisnik HRT-a Borba s pristojbom Nevjerojatna priča! Pogledajte kako je inkasator došao do osobnih podataka: ''Ne želim da ovo prođe neopaženo". Oglasio se i HRT

>> Javna televizija morat će smanjiti broj reklama

>> 'Građani imaju pravo znati kuda ide novac od TV pristojbe'

Nina Obuljen, državna tajnice u Ministarstvu kulture složila se sa SDP-ovim zastupnikom uz jednu iznimku. 'Zadržala bih jednu ogradu jer moramo provesti dodatne konzultacije sa Europskom komisijom, s obzirom da je ovo pitanje koje se mora usuglasiti s pravilima o državnim potporama', zaključila je Obuljen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene