Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi predsjednik splitskog HDZ-a

'Borit ćemo se protiv Kerumovog despotizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski odbor HDZ-a Split izabrao je za novog predsjednika Dujomira Marasovića.

Nakon sjednice je rečeno da je od 22 nazočna člana Gradskog odbora 21 glasovao za Marasovića, a jedan je bio suzdržan. Marasović je na toj dužnosti naslijedio dosadašnju predsjednicu Željanu Kalaš koja je podnijela ostavku. U izjavi za novinare novi predsjednik najavio je kadrovske promjene u splitskom HDZ-u te istupanje iz 'neformalne' koalicije HDZ-ovih vijećnika u Gradskom vijeću s Nezavisnom listom gradonačelnika Željka Keruma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kerumovi sluge' 'Nije HDZ tuš u kojem će SDP prati svoju šporkicu' Slika nije dostupna Burno u Splitu 'Sutra ćemo vidjeti je li Kerum kupio ijednog vijećnika'

'U Gradskom odboru dogodit će se bitnije kadrovske promjene jer su u posljednjih deset godina u stranci napredovali samo članovi koji su se vadili iz rukava, a ne ljudi koji su 20 godina za stranku radili bez naknade', rekao je Marasović. Dodao je da će se u stranci aktivirati stari članovi koji su do sada bili zaboravljeni, ali će se raditi i na omasovljenju mladim snagama.

Govoreći o budućim odnosima splitskog HDZ-a i Nezavisne liste Željka Keruma, koji su nakon lokalnih izbora u svibnju, dogovorili 'neformalnu' koaliciju, ali nisu potpisali koalicijski sporazum, Marasović je kazao kako će vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću istupiti iz zajedničkog kluba vijećnika koji čine Nezavisna list, HSP-a i HČSP-a te neovisna vijećnica Ljubica Vrdoljak.

'HDZ će u Splitu voditi samostalnu politiku, promovirat će istinu i pravdu, a borit ćemo se protiv feudalnog despotizma koji iskazuje aktualna splitska vlast', rekao je Marasović, objašnjavajući namjeru istupanja iz 'neformalne' koalicije.

Dujomir Marasović, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split, nedavno je u lokalnim medijima vodio oštru polemiku s gradonačelnikom Kerumom, zbog novosagrađenog rodilišta. Kerum se u toj polemici protivio izgradnji nove pristupne ceste tom rodilištu ističući kako bi to iziskivalo nove financije troškove, a trenutačno nije neophodno.

>> 'Kerumizacija je uzela maha i mora joj se stati na kraj'

>> 'Ima novca za proširenje obale kraj hotela, nema za rodilište'

>> Dali 13.7 miljuna za nekretninu koja nije na trasi!

Na upit hoće li raskid 'neformalne' koalicije s Kerumovom Nezavisnom listom izazvati raskol unutar HDZ-a, jer vodstvo Županijskog HDZ-a s predsjednikom Krunom Peronjom na čelu, navodno, podupire tu koaliciju, Marasović je rekao da za svoje odluke ima potporu 'vodstva stranke'. 'Ja sam novi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Split i imam praktički odriješene ruke', izjavio je Marasović. (D.Š./Hina)

Vjerujete li da će HDZ raskinuti koaliciju s Kerumom?

  • Da, zašto ne bi
  • Ne, fotelja je slađa od principa
  • Ma sve je to još jedna farsa

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene