Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udaranje ispod pojasa

Kredit Hrvatskih voda pokazao pravo lice 'bankarenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Traženjem dugoročnog kredita od 1,03 milijarde kuna Hrvatske vode su pomutile ionako sivo hrvatsko bankarsko nebo.

Naime, rok za ponude banaka na javni natječaj istekao je 15. rujna, a samo dan uoči isteka Zagrebačka i Erste banka izašle su iz saveza 5 banaka koje su slagale zajedničku ponudu. Tako će, prema pisanju Poslovnog dnevnika, Hrvatske vode kredit od 10 godina stajati manje nego državu izdavanje obveznica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osigurao im poslove USKOK istražuje direktora Hrvatskih voda zbog puta u Namibiju Slika nije dostupna Sporna privatizacija Sindikalci i Crkva zajednički o privatizaciji Hrvatskih voda

>> DUZS i Hrvatske vode zadovoljni spašavanjem tijekom poplava
 

Navodno, najpovoljniju ponudu dala je Erste banka s maržom od 3,4 postotna poena na referentni Euribor što u Hrvatskim vodama nisu htjeli niti potvrditi niti opovrgnuti. Još nije poznato koja je banka osvojila natječaj. Kako saznaje dnevnik, Zaba je prva iskoćila iz saveza 5 banaka i Vodama ponudila maržu od 3,99 posto na 6-mjesečni Euribor što je navelo i Erste banku da također ide dalje.

Investicije u području vodnog gospodarstva uključuju više od 150 projekata vrijednih oko 1,36 milijardi kuna. Osim kredita za koji su Hrvatske vode nositelj, računa se i na sredstva iz EU-fondova. Prema revidiranom planu, u 2010. Vode očekuju dvije milijarde kuna prihoda od čega tristotinjak iz proračuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene