Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON DUGOTRAJNOG PROCESA

PRESUDA UBOJICI Zadarski krvnik za svoja bi zlodjela mogao dobiti i 40 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zlatko Svirčić je prije nešto više od dvije godine u Zadru ubio supruga svoje bivše žene, a pokušao je ubiti i njegova desetomjesečnog sina te bivšu suprugu.

Ovog je tjedna na Županijskom sudu u Zadru okončan dokazni postupak protiv Zlatka Svirčića (58), optuženog za teško ubojstvo i dva pokušaja teškog ubojstva, a za danas je najavljeno izricanje presude.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

Županijsko državno odvjetništvo Svirčiću na teret stavlja da je oko 11 sati 23. prosinca 2014. godine u Zadru, ispred obiteljske kuće M. O., ispalio dvanaest hitaca iz pištolja marke Beretta prema M. O., koji je u naručju držao svog tada desetomjesečnog sina.

Šest je hitaca pogodilo muškarca, koji je pet dana kasnije preminuo u Općoj bolnici u Zadru. Dijete je zadobilo po život opasnu ozljedu - prostrijelnu ranu glave, a život mu je spašen zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Svirčiću se na teret stavlja i da je potom napunio pištolj te krenuo u kuću oštećenika s namjerom da usmrti bivšu suprugu M. M. O. U toj ga je namjeri spriječio susjed, koji se bacio na njega i srušio ga na pod.
Svirčić se potom sam predao policiji te se otada nalazi u istražnom zatvoru. Za kaznena djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret može dobiti do 40 godina zatvora, piše Zadarski list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene