Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Reuters hvali hrvatske košarkaše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su hrvatski košarkaši upisali pobjede protiv Australije u Rusije na OI u Pekingu, britanska novinska agencija Reuters navodi kako igra Hrvatske podsjeća na zlatne dane naše košarke kada smo bili srebrni na OI 1992., iza originalnog "Dream Teama".

Nakon što su za reprezentaciju prestali igrati Toni Kukoč, Dino Rađa i Dražen Petrović, Hrvatska je nestala s "radara", ali trenutna postava izgleda da se otresla loših duhova iz prošlosti, ocjenjuje Reuters.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Neočekivana odluka" Strani mediji raspisali su se o Milanoviću: Pogledajte kako komentiraju njegov potez Slika nije dostupna Košarka: Hrvatska po vizu za Peking u Atenu

"Hrvatska ima bogatu košarkašku povijest, no ona donosi i veliki pritisak. Proteklih godina kad god bi se pojavio talentirani igrač, odmah bi ga uspoređivali sa Kukočem, Rađom ili Petrovićem, a takav je pritisak bio poguban za njih, pa mnogi nisu dali ono što su mogli. Trenutno imamo odličnu generaciju, svi smo mladi, osim Prkačina i Nicevića, i pred nama je još šest ili sedam godina zajedničkog igranja", kazao je za Reuters hrvatski organizator igre Zoran Planinić.

Planinić priznaje da su odlični rezultati na startu olimpijskog turnira iznenadili sve reprezentativce. 

>> Hrvatski košarkaši svladali Europske prvake

"Nismo to očekivali. No, ako na svakoj utakmici damo sve od sebe moći ćemo se pogledati u ogledalo i reći da smo uradili veliki posao", dodao je Planinić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene