Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici tvrde

Ženski mozak je kao kokpit borbenog zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženski je mozak sofisticiran, opremljen tonama mjernih instrumenata, tumači dr. Gaddam. Muški se mozak aktivira po principu klik-prekidača.

Ženski i muški seksualni mozak funkcioniraju na dva posve različita principa. Teza je to britanskih neuroznanstvenika Ogija Ogasa i Saija Gaddama objavljena u novoj knjizi 'A Billion Wicked Though', koju su napisali u potrazi za vječnim, već pomalo otrcanim pitanjem: što doista uzbuđuje ženu? 'Muški se mozak, u seksualnom smislu, aktivira po principu klik-prekidača, dok se ženski mozak slobodno može usporediti s kokpitom borbenog zrakoplova. Sofisticiran je, opremljen tonama mjernih instrumenata', tumači dr. Gaddam.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna To tvrdi znanstvenik Nevjerojatna ispovijest neurokirurga: 'Raj postoji, proputovao sam ga' Slika nije dostupna Sasvim slučajno Intrigantna studija: Pronađen prekidač za paljenje i gašenje svijesti kod čovjeka

Okidač za uzbuđenje muškarca u pravilu je vizualni podražaj. Istodobno, ženi je potreban osjećaj da je poželjna partneru, pa njezin seksualni mozak radi poput detektivske agencije koja istražuje brojne partnerove osobine prije nego što odluči da je uopće vrijedan pažnje. Muškarcima nije nužan osjećaj poželjnosti kako bi zadovoljili svoju požudu: dovoljan je čak i pogled na pornografiju. Ženama je, pak, potrebna kombinacija faktora i - strpljivi partner da joj to i pruži. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene