Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ženski je mozak sofisticiran, opremljen tonama mjernih instrumenata, tumači dr. Gaddam. Muški se mozak aktivira po principu klik-prekidača.


Ženski i muški seksualni mozak funkcioniraju na dva posve različita principa. Teza je to britanskih neuroznanstvenika Ogija Ogasa i Saija Gaddama objavljena u novoj knjizi 'A Billion Wicked Though', koju su napisali u potrazi za vječnim, već pomalo otrcanim pitanjem: što doista uzbuđuje ženu? 'Muški se mozak, u seksualnom smislu, aktivira po principu klik-prekidača, dok se ženski mozak slobodno može usporediti s kokpitom borbenog zrakoplova. Sofisticiran je, opremljen tonama mjernih instrumenata', tumači dr. Gaddam.

Vezani članci Slika nije dostupna Znanstvenici kreirali duha i odgovorili na pitanje žive li samo u našoj glavi Slika nije dostupna Slušanje tužnih pjesama je dobro? Evo i znanstvenog objašnjenja!

Okidač za uzbuđenje muškarca u pravilu je vizualni podražaj. Istodobno, ženi je potreban osjećaj da je poželjna partneru, pa njezin seksualni mozak radi poput detektivske agencije koja istražuje brojne partnerove osobine prije nego što odluči da je uopće vrijedan pažnje. Muškarcima nije nužan osjećaj poželjnosti kako bi zadovoljili svoju požudu: dovoljan je čak i pogled na pornografiju. Ženama je, pak, potrebna kombinacija faktora i - strpljivi partner da joj to i pruži. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju