Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je dobro poznat savjet da se sa strujom ne igra, Peteru Terrenu iz Australije to je svakodnevna aktivnost.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovome liječniku po struci je struja omiljena zanimacija. Visoki napon struje provodi u svim formama i pritom stvara zadivljujuću predstavu u svojem dvorištu, piše Reuters. 

Peter u isto vrijeme čak milijun volti uspije provesti između bilo kakvih metalnih predmeta, uključujući i metalni kavez u kojem se nalazi. Također se koristi i u kućnoj radinosti izrađenim Teslinim kalemom.

Vezani članci Vrućina izaziva požare diljem Europe (Foto: AFP) Toplinski val u Europi uzrokuje požare i nestanke struje: U Italiji troje mrtvih, u Francuskoj izmjereno 45,9 stupnjeva Plaža u Rijeci/Ilustracija (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Blizu smo obaranja rekorda po potrošnji struje, no na nekim plažama nema kupanja zbog opasnosti od fekalija

Da voli glasne zvukove i impresivne prizore koje stvara struja Peter je shvatio još kao dijete te se zainteresirao za fiziku. 'Sve je počelo kada sam bio dječak. Prvi radio sastavio sam u dobi od 12 godina', rekao je Peter.

Terrenova obitelj nema ništa proriv njegove igre sa strujom, osim kada je riječ o televizijskom prijamniku. Peter je svoj strujni uređaj uspio sastaviti iz otpada, koristeći znanje koje je prikupljao čak 40 godina.