Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudesa s MIT-ja

VIDEO: Ovako će izgledati budući reklamni paneli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upoznajte najnoviju generaciju umjetničkih instalacija, koju vam predstavljaju MIT-jevi laboratoriji SENSEable City i ARES. Radi se o prilagođavajućem, daljinski upravljanom zaslonu, koji se sastoji od desetina robotskih, letećih 'pametnih piksela'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Japan u brizi VIDEO Kitovi ubojice zarobljeni u ledu, nitko im ne može pomoći: ''Nemamo drugog izbora nego čekati'' Ilustracija USKOK provodi izvide Skandal s vojnim helikopterima: Remont preplatili 10 milijuna eura?

Koncept je jednostavan i kaže kako baš kao i kod svake digitalne slike, koja se sastoji od nakupina sićušnih točaka raznih boja, tako i ovi leteći 'pametni pikseli', u pravom omjeru i određenim bojama, mogu prikazati sliku. Flyfire, kako je projekt nazvan, međutim, dodaje i treću dimenziju takvim slikama, jer se primjerice, lice Mona Lize, može prikazati izduženo i s oblinama u sve tri dimenzije.

Sićušni helikopteri veličine su loptice za golf, a svaki u sebi ima LED žarulju, koja može mijenjati boje. U ARES laboratoriju su se pobrinuli da male letjelice lete savršeno precizno, no u ovom trenutku Flyfire je jedino dostatan za umjetničke instalacije velikog tipa, jer su robotski helikopteri još uvijek preveliki, no MIT-jevci rade na tome da ih toliko smanje, da ne moraju zauzeti, osim dijela jedne prostorije normalne veličine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene