Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za razliku od hardvera koji kupnjom postaje vlasništvo kupca, kod sofvera se kupuje licenca koja nije vlasništvo nad softverom već je pravo na korištenje softvera.


Licence sadrže pravila koja određuju način korištenja softvera, mogućnost prenašanja softvera na druge korisnike i mogućnost korištenja starije verzije istog softvera. Odabirom i sklapanjem najpovoljnijeg ugovora o licenciranju za svoju tvrtku, osim što ćete dobiti pravo na korištenje željenog softvera, moći ćete i učinkovitije upravljati vremenom i novcem svoje tvrtke.

Vezani članci Informacije o parlamentarnim izborima Korisne informacije za glasanje: Sve što trebate znati o parlamentarnim izborima i prošlim vladama Milan Bandić, gradonačelnik Zagreb - 1 Možda zvuči kao šala, ali nije: Milan Bandić ima Vodič za suzbijanje korupcije

Svrha je svakog dobrog ugovora da vam omogući jednostavno praćenje i upravljanje vašim softverskim licencama. Microsoft vam nudi tri modela Open programa količinskog licenciranja – Open Value Subscription, Open Value i Open License.

Program Open Value Subscription je Microsoftov program licenciranja namijenjen organizacijama s barem 5 računala, koje žele iskoristiti pogodnosti godišnjeg tj. obročnog plaćanja pretplate na najnovije verzije softvera, u periodu od tri godine. Neke od prednosti Open Value Subscription modela jesu :

1. mogućnost centraliziranog planiranja i plaćanja putem pretplate
2. lakše planiranje godišnjih troškova za softver
3. jednostavno upravljanje softverskim licencama pravo korištenja najnovijih verzija bilo kojeg Microsoftovog proizvoda uključenog u OVS ugovor, na bilo kojem od svojih kvalificiranih računala u periodu od tri godine
4. jednostavan godišnji proces uključivanja dodatnih računala u OVS ugovor
5. mogućnost uključivanja dodatnih Microsoftovih proizvoda u OVS ugovor
6. sve pogodnosti Software Assurance programa, poput pravo korištenja Windows Vista Enterprise (umjesto Business izdanja), pravo korištenja aplikacija (npr. Office) na računalima kod kuće, e-learning moduli, vaučeri za treninge, tehnička podrška itd.

Za poboljšanje kvalitete i brzine svojega poslovanja, u periodu od 15.01. do 31.05. 2010. Microsoft Hrvatska vam nudi popust 10% na sve svoje softverske proizvode koji su uključeni u Open Value Subscription ugovor.

Vodeći računa o postojećoj instaliranoj bazi i ranijim kupovinama licenci, do 30.06.2010. Microsoft Hrvatska nudi UTD-popust od 50% na prvu godinu pretplate korisnicima koji već posjeduju licence zadnje ili dvije prethodne verzije proizvoda Windows Upgrade i/ili Microsoft Office Professional Plus.

Za više informacija o ovoj posebnoj ponudi posjetite:
www.microsoft.com/croatia/trenutakzaubrzanje, dok se za detalje ponude možete obratiti Microsoft partnerima.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju